tylna wycieraczka
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
To_mas
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
DOROTA, ziolo115, sprawa jest prosta i dość częsta w GOlfikach:))
Poprostu przerwału przecieło wam kable od wycieraczki (powinny iść 3) idą one w klapie i w lewym gornym rogu jest taka gumka co w nich lecą do "budy " auta i tam sie najszęściej przerywają
Wystarczy nadstawić kabelka i złączyć i bedzie śmigać jak powinno
Wiem bo miałem to samo
)
Poprostu przerwału przecieło wam kable od wycieraczki (powinny iść 3) idą one w klapie i w lewym gornym rogu jest taka gumka co w nich lecą do "budy " auta i tam sie najszęściej przerywają
Wystarczy nadstawić kabelka i złączyć i bedzie śmigać jak powinno
Wiem bo miałem to samo
-
greg
- vwarek
- Mistrz KieroVWnicy

- Auto: Bora
- Silnik: AQN
Jak Ci motor zacznie przerywać to też go nie będziesz używać? Jeśli jest wycieraczka na tylnej szybie to ma działać a nie wisieć jak bombka na choince. Tak jak koledzy pisali trzeba sprawdzić zasilanie i ewentualnie sam mechanizm.ziolo115 pisze:całe godziny myslalem co z tym zrobic i doszedłem do wniosku ze najlepiej jej nie uzywac
The quieter you become, the more you are able to hear...

dokladne co koledzy napisali umnie to samo bylo najpierw przerwany kabel miedzy klapa a karoseria trzeba tam bardzo dokladnie obejzec i ta zapieczona oska gdzie niestety caly mechanizm trzeba wyjac wybic oske przesmarowac i zlozyc jesli to na osce sie stalo a wycieraczki wlaczycie to silniczek moze sie niemilosiernie zagrzac i kto wie czy nie spali instalacji zanim bezpiecznik wywali,przynajmniej umnie tak bylo poparzylem sie jak go dotklem taki byl goracy jak byla oska zapieczona.