Jeden Mechanik Tak Drugi Co Innego Help:/

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
andrew6
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Jeden Mechanik Tak Drugi Co Innego Help:/

Post autor: andrew6 » czw lut 24, 2005 19:24

Witam Ciepło posiadam mk2 1.8i 8v... jako ze powstał u mnie problem związany z bujaniem się obrotów na biegu jałowy (wachania przekraczją nawet 400 obr/min) udałem się do mechanika i ... pan bardzo milo powiedzial ze to aparat wtryskowy Bosha (czy jakos tak....ogolnie pojetny z mechaniki niejestem :jezor: ) i regeneracja takiego cacka około 1000 zł, ewentulnie sprowadzi mi z holandi urzywany za 600 :P. Jade wiec dalej w nastepny warsztacie powiedzieli silniczek krokowy pan wymieni i bedzie ok... nastepny warsztat pan w swoim aucie nieposiada silniczka krokowego ... a jest to raczej wina mixera od gazu prosze się udac do gazownika. Jestem w kropce niewiem co otym myslec moze jakies sugestie bede wdzieczny...

MaLiBU
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: MaLiBU » czw lut 24, 2005 20:39

1. Pisz w temacie postu o co chodzi i jaki silnik, np. Obroty 1.8 8V mk2
2. Jakie masz oznaczenie silnika? pierwsze litery z dowodu, lub napisz jaki masz rodzaj wtrysku? wielopunktowy? mechaniczny? wnioskuje ze wielopunktowy ale ten aparat wtryskowy boscha mnie troche zbija z tropu
3. Tego mechanika za 1000 daruj sobie i omijaj szerokim łukiem...

[b][color=blue]Volkswagen Klub Polska #107[/color][/b][b] | Frakcja Member | VW Silesia Club[/b]
[b][color=czerwony][url]http://www.majoVWka.pl/[/url][/color][/b]
[img]http://malibu.vwgolf.pl/malibu4.jpg[/img]

Awatar użytkownika
andrew6
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: andrew6 » czw lut 24, 2005 22:46

Dzieki Za odpowiedź.
A więc tak mam silnik 1.8 GX z wtryskiem mechanicznym (K-jet)... przez te olbrzymie ruchy obrotów na LPG auto potrafi mi nieraz samoczynnie zgasnac na swiatłach pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony czw lut 24, 2005 23:05 przez andrew6, łącznie zmieniany 2 razy.

abc
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: abc » czw lut 24, 2005 22:53

A jak sie zachowuje na benzynie.? Bo jeżeli na benzynie OK, to robota dla gazowników.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”