1.8 kr bardzo ciężko pali !
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, grg474, marcin7x5, VIP
- Mroźny
- Grupa Dolny-Śląsk
- Kontakt:
Witam. Mam problem z moim kr. Jest po swapie do mk1 ale to chyba małe znaczenie. W okresie wakacyjnym palił ladnie ale falowały obroty. Jak tylko temp spadła poniżej 15stopni golf już praktycznie nie odpala. Przy mrozie nie ma szans odpalić ale przy ok 6 stopniach trzeba kręcić dobre 15min żeby załapał. Po długim kreceniu zaczyna łapać ale zdycha tak kilka razy aż w końcu odpali o muszę go trzymać trochę na gazie z parę min i strasznie kopci. Po chwili jest ok. Co może być problemem ? Pomóżcie proszę bo nie wiem co robic. Wtrysk rozruchowy działa. Przy mrozach jak sprawdzałem gniazda swiec po kilku próbach odpalenia są zalane. Ktoś podpowiada mi że to może być termiczny regulator ciśnienia ale jak to sprawdzić? Ż góry dzięki za każdą pomoc.
Były golf viewtopic.php?f=87&t=455615
Jetta Flair viewtopic.php?f=87&t=540303
"Trzeba być niespełna rozumu żeby lubić szorować o asfalt"
- Mroźny
- Grupa Dolny-Śląsk
- Kontakt:
Który? Jak to sprawdzić ?
- Mroźny
- Grupa Dolny-Śląsk
- Kontakt:
Kiedyś coś słyszałem że są dwa A jak go sprawdzić?
Re: 1.8 kr bardzo ciężko pali !
Sprawdzasz rezystancje miernikiem. Prostszy sposob to odlaczenie czujnika i odpalenie samochodu, powinien jako tako odpalic.
Druga sprawa to dodatkowy wtrysk paliwa w kolektorze ssacym, sprawdz czy podaje paliwo w trakcie krecenia rozrusznikiem jak nie to czujnik temperatury odpowiedzialny za sterowanie tym dodatkowym wtryskiem padl.
https://www.golf3.pl/elektryka/czujnik- ... 68562.html
Druga sprawa to dodatkowy wtrysk paliwa w kolektorze ssacym, sprawdz czy podaje paliwo w trakcie krecenia rozrusznikiem jak nie to czujnik temperatury odpowiedzialny za sterowanie tym dodatkowym wtryskiem padl.
https://www.golf3.pl/elektryka/czujnik- ... 68562.html
kolego zacznij od sprawdzenia czujnika temperatury następnie sprawdź czy nie ma przycięć na klapie w rozdzielaczu
ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA ECUDIAG www.ecudiag.pl
Hamownia klucze immo naprawa sterowników radio code
Wrocław 793-195-950
Regeneracja wtryskiwaczy CR wszystkich marek
Hamownia klucze immo naprawa sterowników radio code
Wrocław 793-195-950
Regeneracja wtryskiwaczy CR wszystkich marek
Witam. Czy któryś z kolegów posiada schemat ustawienia zapłonu w silniku 1.5 JB.Mroźny pisze: ↑pt lut 02, 2018 02:44Witam. Mam problem z moim kr. Jest po swapie do mk1 ale to chyba małe znaczenie. W okresie wakacyjnym palił ladnie ale falowały obroty. Jak tylko temp spadła poniżej 15stopni golf już praktycznie nie odpala. Przy mrozie nie ma szans odpalić freelance SEO paris ale przy ok 6 stopniach trzeba kręcić dobre 15min żeby załapał. Po długim kreceniu zaczyna łapać ale zdycha tak kilka razy aż w końcu odpali o muszę go trzymać trochę na gazie z parę min i strasznie kopci. Po chwili jest ok. Co może być problemem ? Pomóżcie proszę bo nie wiem co robic. Wtrysk rozruchowy działa. Przy mrozach jak sprawdzałem gniazda swiec po kilku próbach odpalenia są zalane. Ktoś podpowiada mi że to może być termiczny regulator ciśnienia ale jak to sprawdzić? Ż góry dzięki za każdą pomoc.