Auto gasnie na rozgranym silniku...
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Witam. Dołączę się do tematu. Posiadam Golfa 3 i problem jest taki że na zimnym odpala i jest wszystko ok. Silnik się rozgrzeje i gdy stanę nagle obroty trochę falują i gaśnie. Musze naciskać gaz by nie zgasł. A tak to odpala bez problemu. Auto było u mechanika i wymienił komputer poszło 150 zł a problem ten sam. Chce auto sprzedać ale nie wiem czy znajdzie się chętny na grzebanie w nim. Auto jest w dobrym stanie i nic w nim nie szwankuje po za tym gaśnięciem.
Szarpnięcie, obroty góra dół i auto gaśnie..
witam, podepnę się pod temat. (golf 4) 1.6 benzyna
Auto jak się nagrzewa albo jest nagrzane to jest szarpnięcie obroty lecą do góry na dół jest zero kontaktu z gazem czyli jak bym naciskał pedał bez linki i auto gaśnie.
Po wymianie rozrządu(kompletnego), pompy paliwa,sondy lambda, przewodów zapłonowych i świec. przez chwilę było ok a teraz znów.
HELP
Auto jak się nagrzewa albo jest nagrzane to jest szarpnięcie obroty lecą do góry na dół jest zero kontaktu z gazem czyli jak bym naciskał pedał bez linki i auto gaśnie.
Po wymianie rozrządu(kompletnego), pompy paliwa,sondy lambda, przewodów zapłonowych i świec. przez chwilę było ok a teraz znów.
HELP
Skoro po robieniu rozrządu było chwilę ok to sprawdziłbym czujnik Halla pod kołem rozrządu.
U mnie okazało się, że to wina przepustnicy która po rozgrzaniu wysyłała błędny sygnał. Została wymieniona cała przepustnica z innymi drobnymi rzeczami które łączyły się z przepustnicą. Przejechałem się z 10 km i było ok. Lecz zajechałem pod dom i podnoszę maskę by sprawdzić co i jak. Zgasł. Ale odpaliłem i hulał jak marzenie. Jutro ma przyjść chętny zobaczyć auto. Zobaczę czy mi coś odwali. Powiem co było robione. Może nie będzie tak źle.