Golf 1.9 asz czasami traci moc
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Witam golf czasami traci moc przy wyższych obrotach po odpaleniu na nowo i jest ok po diagnostyce mechanik usunąl błąd i powiedział że turbo niby się przeciazylo. Co to może być tak jest ok czasami ma takie odpały?
- palio
- _
- Auto: Ford Mondeo MK3
- Silnik: 2.0
- Kontakt:
Trzeba zrobić porządną diagnostykę auta. Zrobić komplet logów, wtedy będzie wiadomo co się dzieje. Przyczyn może być wiele od przetartych wężyków po zacinającą się zmienna geometrię w turbosprężarce.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=80&t=562817" onclick="window.open(this.href);return false; - tu masz temat jak wykonać logi. Po podłączeniu waga dobrze jest sczytać błędy zapisane w sterowniku. Zapisać je i przy wrzucaniu logów do tematu podać kod i opis błędu.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=80&t=562817" onclick="window.open(this.href);return false; - tu masz temat jak wykonać logi. Po podłączeniu waga dobrze jest sczytać błędy zapisane w sterowniku. Zapisać je i przy wrzucaniu logów do tematu podać kod i opis błędu.
-
- Nowicjusz
No właśnie miało być nic poważnego a znając moje szczęście będzie to coś drogiego był podłączony i niby był tylko 1 błąd że turbo się przeciazylo
Węże od turbo mam nowe bo popękane były i dziurę miałem
Węże od turbo mam nowe bo popękane były i dziurę miałem
- palio
- _
- Auto: Ford Mondeo MK3
- Silnik: 2.0
- Kontakt:
Bez logów to wróżenie z fusów. W ten sposób możesz wymienić pół auta a problem pozostanie.
Logi to podstawa.
ps. znajdź nowego mechanika(ciekawe ile skasował za "diagnozę").
ps.2.na forum każdy z sąsiedztwa pomoże, daj namiary i wszystko oprze się na browarze.
ps. znajdź nowego mechanika(ciekawe ile skasował za "diagnozę").
ps.2.na forum każdy z sąsiedztwa pomoże, daj namiary i wszystko oprze się na browarze.
-
- Nowicjusz
Ten błąd już jest i zawsze powróci.Kup kabel za 50zł, zrób logi- wszystko znajdziesz na forum.
ps. ja z Podkarpacia, pewnie z 800km.
ps. ja z Podkarpacia, pewnie z 800km.
-
- Nowicjusz
Spotkałem pewną osobę i miał podobnie ponoć czujnik jest przy turbo na dwie sruby i miał go zabrudzonego i w oleju mówi że wyczyścił i było ok po tym co pisałem wczesniej jeżdżę i jest ok jak narzie nic się nie dzieje . dla zasady przeczyszczę