[MK3] cewka zapłonowa
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK3] cewka zapłonowa
witam!
rok temu w wakacje wymieniałem cewke zapłonową! Nowa jest do tej pory dobra ale...pokryta jest szarym nalotem i popękana - można powiedzieć, że ze wszystkich stron!
Mam czasem tak, że auto nie ma mocy przy wciśniętym pedale w podłoge - nie zawsze! Czy to może być przyczyna tego 'braku mocy"?
I czy to normalne, że cewka pokryta jest nalotem?
pozdro
rok temu w wakacje wymieniałem cewke zapłonową! Nowa jest do tej pory dobra ale...pokryta jest szarym nalotem i popękana - można powiedzieć, że ze wszystkich stron!
Mam czasem tak, że auto nie ma mocy przy wciśniętym pedale w podłoge - nie zawsze! Czy to może być przyczyna tego 'braku mocy"?
I czy to normalne, że cewka pokryta jest nalotem?
pozdro
-
krzysiek1980
- Mały gagatek

obecnie też mam nie oryginalną, a i przewody WN też domagają się wymianykrzysiek1980 pisze:witam ja mialem taki przypadek ze popekala mi cewka i padla oczywiscie cewka nie byla orginalna
[ Dodano: Czw Paź 05, 2006 18:43 ]
niestety ale niemam cyfrówkiAdamtd pisze:Może dasz jakieś foto jak to wygląda?
[ Dodano: Czw Paź 05, 2006 18:45 ]
przewody od 'ostatniej' cewki mam te same! A czy może to być powód jej popękania?krzysiek1980 pisze:jak sa przewody niwsprawne lub jakis szajsowate to cewki moga sie przegrzewac i w koncu spalic
mi jak cewka pekla to byl jej koniec a co do pedalu w podlodze(pusty) to mialem cos podobnego(tyle ze mi jeszcze gasl) i komp wskazal najpierw przepustnice a nastepnie sensor "halla" w aparacie zaplonowym,i do tej pory nie wiem co bylo tego przyczyna.oczywiscie wymienilem to i to i teraz jest w porzadku
tom