[MK3] jaki jest objaw zuzytych amorkow?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
mariusz0512
[MK3] jaki jest objaw zuzytych amorkow?
jakie mogą być objawy zużycia tylnych amorów. Wiem najłatwiej podjechać na stacje diagnostyczną i zbadać ale mi chodzi bardziej o odczuwalne zmiany podczas jazdy czy hamowania.
Ostatnio zmieniony pt paź 13, 2006 19:41 przez mariusz0512, łącznie zmieniany 1 raz.
po pierwsze to jak masz zużyte amory to się kołysze tył jak dawne karoce, wystarczy jak rękoma rozbujasz tył to jak zauważysz jak po zaprzestaniu tej czynności tył jescze kilka razy huśtnie się w górę i w dół. Mówią że po takiej czynności jęsli auto (tył) huśtnie się w górę i w dół do trzech razy to amowy jeszcze spoko. po drugie przy wywalonych amorach z tyłu przy jeździe włuk powinieneś odczówać nadmierne przechyły karoseri, uczucie zażucania (jak by cię tył chciał wyprzedzić w jeżdzie w łuku).
MK III 1,8ABS full option
- Paweł Marek
- V.I.P.

Można parami. A jakie, zależy ile kasy chcesz wydać. Byle nie najtańsze.
[ Dodano: Pią Paź 13, 2006 7:39 pm ]
Ja mam w Vento z przodu Monrowy praktycznie nie zużyte po 100 tys, z tyłu to samo. Dobre są Kayaby, ale zaraz multum kolegów się odezwie i bedzie polecać te co sami sprawdzili.
[ Dodano: Pią Paź 13, 2006 7:39 pm ]
Ja mam w Vento z przodu Monrowy praktycznie nie zużyte po 100 tys, z tyłu to samo. Dobre są Kayaby, ale zaraz multum kolegów się odezwie i bedzie polecać te co sami sprawdzili.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer

- Robson
- Szalony Driver

- Kontakt:
jak mi sie zurzyły amortyzatorki to sie auto chuśtało na wszystkie strony, wystarczy ze naciśniesz na błotnik z góry i puścisz jeśli auto sie hustnie jeden raz no to znaczy ze są dobre a jeśli sie kołyśnie z 2-3 razy no to nic z nich już pewnie nie bedzie 
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1849665#1849665
- Fabian LDZ
- _

- Kontakt: