Kącik posiadaczy MK4
Moderator: VIP
- G0 Karcio
- ..::VWGolfExclusiveEdition::..
- Auto: Był: Volkswagen Golf IV GTI TDI Exclusive
Aktualnie: Brak
W planie: Volkswagen Golf IV VR6 2.8 może 3.2 - Silnik: AHF
Kącik posiadaczy MK4
Garrison, tak, do upalania 110 koni .
lwlw, w passku 1/2 FIS (Comfortline bodajże) i normalnie trybi a u mnie nie. Licznik mam Full FIS bez CAN. Jak może nie działać jak mam najbogatszą wersję wyposażenia.
Koledzy proszę o pomoc.
lwlw, w passku 1/2 FIS (Comfortline bodajże) i normalnie trybi a u mnie nie. Licznik mam Full FIS bez CAN. Jak może nie działać jak mam najbogatszą wersję wyposażenia.
Koledzy proszę o pomoc.
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: Volkswagen Golf
Kącik posiadaczy MK4
Auto podłączyłem pod kompa i porobiłem kilka zrzutów jak zachowuje się przepływka:
Pierwsze i drugie zdjęcie jest na zimnym silniku, natomiast 3 i 4 na rozgrzanym, gdzie na 4 zdjęciu auto zaczęło lekko pierdzieć z wydechu, ale nieraz bywało to zdecydowanie mocniej.
Pierwsze i drugie zdjęcie jest na zimnym silniku, natomiast 3 i 4 na rozgrzanym, gdzie na 4 zdjęciu auto zaczęło lekko pierdzieć z wydechu, ale nieraz bywało to zdecydowanie mocniej.
Zapraszam na mój kanał Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCNuJ25 ... cWH_n8QIjQ
- G0 Karcio
Kącik posiadaczy MK4
Problemos, jak wyciągnąć wyjmaki z MFD? Kiedyś wyjąłem chyba w prosty sposób, teraz wyjąłem navi, ale wyjmaków nie mogę wyjąć. I ponawiam pytanie z sygnałem przy zaciągniętym ręcznym, jadąc powyżej 50km/h i użyciu ręcznego pojawia się tylko kontrolka bez sygnału. Przypomnę w B5FL jest i kontrolka i sygnał.
-
- Forum Master
Kącik posiadaczy MK4
Sygnał może się pojawić po paru sekundach.
Wyjmaki wyjdą jak radio wlozysz na miejsce z tego co pamiętam. A jak chcesz wyjąć na zewnątrz to szukaj jakiegoś wichajstra co uwolni wyjmaki.
Wyjmaki wyjdą jak radio wlozysz na miejsce z tego co pamiętam. A jak chcesz wyjąć na zewnątrz to szukaj jakiegoś wichajstra co uwolni wyjmaki.
Było: MK4 1.8 BIG TURBO 370KM i 470Nm
Jest: Passat B5.5 R32 TURBO 740KM i 790Nm
-
- Gadatliwa bestia
Re: Kącik posiadaczy MK4
Da się jeszcze uratować przepływomierz czy tylko wymiana?
Zapraszam na mój kanał Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCNuJ25 ... cWH_n8QIjQ
- G0 Karcio
Kącik posiadaczy MK4
dany_47, wyjmaki wyjąłem zanim navi włożyłem na miejsce (wkrętakiem pomogłem sobie z tymi cypelkami). Navi teraz nie mogę włożyć, strasznie ciasno z tymi kablami i nie dochodzi do konca, muszę sobie jakoś poradzić. Kiedyś wszystko mi się udawałp a teraz nic ...czyżby to SKS ? A hamulec ręczny spróbuję jak gdzieś będę jechał.
-
- Forum Master
Kącik posiadaczy MK4
kewinpol czyli jakieś tam odczyty robi. Warto spróbować w takim razie wyczyścić. Izopropanol czy coś w tym stylu moim zdaniem należało by użyć. Może uda Ci się uniknąć wymiany.
G0Karcio, ja sobie pomagałem wkładają rękę od nóg kierowcy na tyły radia żeby kable jakoś ruszyć i ułożyć je. Wtedy zawsze ładnie MFD mi wchodziło na swoje miejsce.
G0Karcio, ja sobie pomagałem wkładają rękę od nóg kierowcy na tyły radia żeby kable jakoś ruszyć i ułożyć je. Wtedy zawsze ładnie MFD mi wchodziło na swoje miejsce.
Było: MK4 1.8 BIG TURBO 370KM i 470Nm
Kącik posiadaczy MK4
Ja u siebie wyczysciłem przepływke i pomogło. Odkrec te ustrojstwo wez kieliszek wóde i wymocz. Moga byc zafajdolone te czujniki i wymycie pomoze tak jak umnie
-
- Gadatliwa bestia
Kącik posiadaczy MK4
Jutro coś pokombinuje z tym przepływomierzem. Lepiej użyć Izopropanol w sprayu czy zwykły i pędzelkiem przepływomierz przejechać? Niektórzy piszą, że łatwo go uszkodzić czyszcząc pędzelkiem.
Ostatnio zmieniony ndz lis 26, 2017 22:53 przez kewinpol, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik
Muszę wymienić tuleje metalowo gumowe wahacza, możecie doradzić czy zakładać pełne czy zwykłe? Przechodził ktoś na pełne i może podzielić się spostrzeżeniami?
ALH -> seria 98,1KM/225Nm -> soft 122,2KM/290,5Nm -> 0,205 & korekta 142,5KM/319Nm
Kącik posiadaczy MK4
Kupuj poli
meine Golf LW5Z 3D AJM http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=442730" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Forum Master
- Auto: Bora
- Silnik: ARL
Kącik posiadaczy MK4
W sprayu.kewinpol pisze:Lepiej użyć Izopropanol w sprayu czy zwykły i pędzelkiem przepływomierz przejechać?
-
- Gadatliwa bestia
Dzięki. Czyli wymontować przepływkę obficie spryskać ją w środku izopropanolem w spray, poczekać kilka godzina i zamontować i to wszystko?riccardoa pisze:W sprayu.kewinpol pisze:Lepiej użyć Izopropanol w sprayu czy zwykły i pędzelkiem przepływomierz przejechać?
Kącik posiadaczy MK4
No właśnie ja jak kiedyś dawno temu zacząłem czyścić pędzlem to musiałem kupić nowy