[mk3] problem z amortyzatorem z tyłu.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- piotrsrokosz
- Mały gagatek

- Kontakt:
[mk3] problem z amortyzatorem z tyłu.
Witam mam problem dziś wymieniłem amortyzatory z tyłu i podczas testu (jazdy po nierównościach) nie przeszedł testu mienowicie trzpień amortyzatora wpadł mi do środka auta. Objaw taki jak bym za mocno dokręcił i ta podkładka pod oparciem sprężyny puściła i teraz sprężynka się za mocno ugina. Czy z ktoś was miał taki przypadek?? Co było przyczyną??
WV Golf 1,8 - 1992, AAM 75KM, LPG,
ABS, wspomaganie
ABS, wspomaganie
- Paweł Marek
- V.I.P.

Fotki źle wkleiłeś. Musiałeś źle poskładać, nie ma innej możliwości. Na trzepieniu amorka jest taki pierścionek zamocowany w odpowiednim wgłębieniu, i na niego przychodzi pierścień - taka podkładka z odpowiednim wyżłobieniem. Sądzę żę założyłeś ją odwrotnie, czyli wyżłobieniem w górę, albo zapomniałeś o tym pierścieniu
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- piotrsrokosz
- Mały gagatek

- Kontakt:
Napewno nie zapomniałem i starałem się go odpowiedni założyć. A czy on przy mocniejszym skręceni może się przesunąć???Paweł Marek pisze:Fotki źle wkleiłeś. Musiałeś źle poskładać, nie ma innej możliwości. Na trzepieniu amorka jest taki pierścionek zamocowany w odpowiednim wgłębieniu, i na niego przychodzi pierścień - taka podkładka z odpowiednim wyżłobieniem. Sądzę żę założyłeś ją odwrotnie, czyli wyżłobieniem w górę, albo zapomniałeś o tym pierścieniu
ABS, wspomaganie
ABS, wspomaganie
- Paweł Marek
- V.I.P.

- piotrsrokosz
- Mały gagatek

- Kontakt:
- piotrsrokosz
- Mały gagatek

- Kontakt:
Problem rozwiązany tak jak myślałem na tzw "szpilce" amortyzatora jest ogranicznik na którym się zatrzymuje taka podkładaka. I to było przyczyną za mocno skręciłem i ta podkładka przeszła przez ten pierścień ograniczający.micab pisze:górny metalowy talerzyk który dociska sprężynę...jak przerdzewieje to pęka i auto ugina się na sprężynie a szpila amora wychodzi do góry....
Po rozwiązaniu tego problemu, mam jeszcze jedno pytanie mam wrażenie takie że tylni amor od strony kierowcy jest dużo "twardszy" po przejechaniu np przez garb z tej strony jest takie wrażenie jak by to było wszystko nieruchome i odczuwalne jest taki twardy stuk. Czy może to mieć coś wspólnego z nowymi odbojnikami???
ABS, wspomaganie
ABS, wspomaganie