***Kupujemy używany samochód - informacje pytania, porady***
Moderatorzy: palio, jhosef, VIP
-
- Nowicjusz
***Kupujemy samochód - informacje, pytania, porady***
Nie latwe jest zycie czlowieka z dieslem. Poczytalem troche o tym calym egr, dpf i majac jako taka wiedze elementarna chcialbym zapytac jeszcze o ewentualne wycinanie i zaslepiane egr jak i tego dpf. Robi to jakas roznice na plus w uzytkowaniu czy tylko moze przysporzyc wiecej klopotow jak to wszystko warte?
Możesz zrobić tak jak piszesz wtedy generalnie jeśli czegoś nie ma problemu nie robi choć i z tym różnie bywa pytanie czy taka jest idea że ktoś coś montuje byśmy my jako użytkownicy się tego pozbywali... Ostatnio z diesli mamy w domu dwie benzyny i nie narzekam jedną prostą 1.6 w thali i u mnie tsi a to już wyższa szkoła jazdy ze wszystkimi jej zaletami i wadami niestety
-
- Nowicjusz
Re: ***Kupujemy samochód - informacje, pytania, porady***
Zgodzę się tylko połowicznie z twoim zdaniem "czy taka jest idea że ktoś coś montuje byśmy my jako użytkownicy się tego pozbywali..." bo jesli o mnie chodzi to trzeba być idiotą żeby pozbywać się rzeczy typu poduszki powietrzne abs itp. udogodnienia dla kierowcy stworzone przez inżynierów a nie jak w przypadku tych egr i dpf przez finansistów i pseudo ekologów. Nie ma co dalej poruszać tego tematu. Z diesla dla mnie to chyba tak samo jak w twoim przypadku jakaś benzyna najlepiej 3 litrowa wolnossąca może ze stajni Bmw. Dziękuje za poświęcony czas panowie i za cenne informacje. Pozdrawiam
- mocart1989
- Wodzu
http://allegro.pl/vw-passat-b3-vr6-excl ... ml#thumb/2" onclick="window.open(this.href);return false; Panowie prosił bym o opinie.
dawniej viewtopic.php?f=88&t=417771" onclick="window.open(this.href);return false;
teraz MKII BOSTON viewtopic.php?f=87&t=560199" onclick="window.open(this.href);return false;
teraz MKII BOSTON viewtopic.php?f=87&t=560199" onclick="window.open(this.href);return false;
Wizualnie nad wyraz dobrze wygląda. Zawieszenie już "plusowe" z tego co widać więc takie jak w B4 VR6.
Szkoda tylko tych pedałów, ale to akurat tania wymiana na normalne.
Szkoda tylko tych pedałów, ale to akurat tania wymiana na normalne.
________________________________________________________________________________
Było: VW Passat B4 Variant GL 1.9 TDI 1Z '96
Jest: VW Passat B6 Sedan Comfortline 1.4 TSI CAXA '09
Było: VW Passat B4 Variant GL 1.9 TDI 1Z '96
Jest: VW Passat B6 Sedan Comfortline 1.4 TSI CAXA '09
- piotrb79
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Kupic VW Touran 2 czy Skoda Superb 2
Potrzebuje pomocy. Zastanawiam sie nad zakupem nowego auta. Chce zeby z tylu bylp duzo miejsca na nogi pasazerow, no w golfie 4 kombi niestety szalu moe ma. Rodzina 2+2 czyli co najmniej kombi. Ale zastanawiam sie nad vw touran albo skoda superb. Wiem ze to dwa rozne auta ale jak myslicie ktory bedzie lepszy do codziennej jazdy do pracy i po miescie. Raz w roku na wakacje. Kwota ok 30 tys. Silnik obojetnie byle dal rade w miare normalnie sie odpuchac do przodu.
Regulamin działu
Regulamin działu
Zawsze można pojechać SZYBKO.
Nie zawsze można dojechać SZYBCIEJ!!
Witaj, więc tak superb jest wielki na "długość " ma bardzo dużo miejsca na nogi, touran jest wielki do góry na nogi w drugim rzędzie zdecydowanie mniej miejsca, czym łatwiej jeździć po mieście? Nie napisałeś jaką drogę masz do pracy czy jest to 30 km autostradą czy 15 km w korkach...
- piotrb79
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Do pracy to ja mam w jedna strone 4 km. Miesiecznie robie jakies 800 ale czesto woze cala rodzine o corka za mna w foteliku juz mi potrafi nogami w plecach dziure robic. Dlatego chce cos co bedzie mialo duzo miejsca na nogi z tylu. Chociaz z tego co widzialem to w touranie do sie tez regulowac tylne fotele do przodu i tylu.
piotrb79, możesz przecież poszukać w necie dokładnych wymiarów w drugim rzędzie jak dla mnie więcej placu jest w superbie ale to długie auto zwłaszcza w kombi w mieście potrzebuje miejsca by się zaparkować, touran obstawiam, że jest krótszy.
- piotrb79
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Ok. Dzieki za pomoc. Sprobuje popytac na forach tych modeli. Kazdy ma swoje zalety i wady.
Tourana od 2010 roku w monecie 30 tys to nie wiem czy znajdziesz.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
- piotrb79
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
No nie musi byc dokladnie 2010, wiem ,ze ceny sa rozne. Co do paska to tez moglby byc. Jednym z glownych kryteriow jest wlasnie ilosc miejsca na tylny siedzeniach na nogi.