Volkswagen Golf MK2 Match - taka śnieżynka;)
Moderator: G0 Karcio
Tak sobie dziubdziam powoli. Jak tak dalej pójdzie to przewiduję koniec na 2027, koło czerwca...
Wykładzina się wyprała tak około pierdyliarda razy i zaczyna przypominać coś co można na samochód założyć...
Więc nie mogąc się doczekać trafiło na samochód
Inne graty poszły w proszek:
Belka poskładana i założona na próbę na auto
Zabawa z wentylatorem
i takie tam malowanka
Wykładzina się wyprała tak około pierdyliarda razy i zaczyna przypominać coś co można na samochód założyć...
Więc nie mogąc się doczekać trafiło na samochód
Inne graty poszły w proszek:
Belka poskładana i założona na próbę na auto
Zabawa z wentylatorem
i takie tam malowanka
Ładnie ci to idzie
„Nie umiera ten, kto trwa w sercach i pamięci naszej”
- kret077744
- Forum Master
Stalu powinieneś zbanować chłopa że country nie robi
Golf Country 4x4 1.9 TD AAZ
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=591164" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=591164" onclick="window.open(this.href);return false;
DziękiStalu pisze:Ładnie ci to idzie
Country... właściwie rzeczy do zrobienia są w tej chwili... trudno wykonalne. Chciałem wymienić sanki ale czekam na zamówienie z Cp ze śrubami.kret077744 pisze:Stalu powinieneś zbanować chłopa że country nie robi
Do tego zawinął się warsztat samoobsługowy w Gdańsku, mają się zaraz na nowo otworzyć. Bez tego nie dam rady.
Koles w lakierni proszkowej uświadomił mnie, że nawet na większym piecu ramy nie ogarną.
Poza tym Match wymagał albo zajęcia się nim albo pozbycia. A że kocham ten samochód to nie bardzo druga opcja wchodziła w grę. Countrego w tej chwili nic nie boli (za bardzo). Stoi w suchym garażu i co pewien czas wyprowadzam go na spacer.
- kret077744
- Forum Master
jhosef, wiem że i on sie doczeka swojej pełnej świetności, bo i tak już dużo w nim zrobiłeś.
Matchem pewnie bedziesz czesciej jeździł niż countrym, wiec lepiej jego najpierw zrobić
Kurde te śruby mogłeś dać cynka to bym Ci ogarnał, tyle że 8.8 że zwykłym łbem lub 12.9 z imbusowym.
Z ramą przyjeżdzaj do mnie, u mnie wejdze i wyjdzie jak nowa
Matchem pewnie bedziesz czesciej jeździł niż countrym, wiec lepiej jego najpierw zrobić
Kurde te śruby mogłeś dać cynka to bym Ci ogarnał, tyle że 8.8 że zwykłym łbem lub 12.9 z imbusowym.
Z ramą przyjeżdzaj do mnie, u mnie wejdze i wyjdzie jak nowa
Wiesz co... z tymi śrubami to ja tyle zamieszania miałem, że już miałem dosć.
Ogólnie to każdy dużo obiecuje ale niewiele wychodzi (nie chodzi mi o Ciebie). A to ktoś tam mi obiecał. A to wuj pracujący w jakiś zakładach naprawy czołgów miał dorobić ile będę chciał. A co do czego to jakoś tak nie wychodziło. Najbardziej to myślałem, że z wujem wyjdzie bo tam rózne cuda robią. Łącznie z tym, że kiedyś ojcu dorabiał jakieś zębatki itp. Ale co do czego to a to nie może a to coś tam i du.pa. A śruby chce mieć 10.9 co bym się nie zastanawiał. Inne już mam ale marcherki od jakiegoś zetora.
Ogólnie to każdy dużo obiecuje ale niewiele wychodzi (nie chodzi mi o Ciebie). A to ktoś tam mi obiecał. A to wuj pracujący w jakiś zakładach naprawy czołgów miał dorobić ile będę chciał. A co do czego to jakoś tak nie wychodziło. Najbardziej to myślałem, że z wujem wyjdzie bo tam rózne cuda robią. Łącznie z tym, że kiedyś ojcu dorabiał jakieś zębatki itp. Ale co do czego to a to nie może a to coś tam i du.pa. A śruby chce mieć 10.9 co bym się nie zastanawiał. Inne już mam ale marcherki od jakiegoś zetora.
Taka sytuacja
plus materiał na podsufitkę
Z nowych nabytków
Kompletne wspomaganie
Edit:
Takie mnie jeszcze graty przyszły. Niby drobna rzecz a pracy ze składaniem drzwi zakończyć nie można.
plus materiał na podsufitkę
Z nowych nabytków
Kompletne wspomaganie
Edit:
Takie mnie jeszcze graty przyszły. Niby drobna rzecz a pracy ze składaniem drzwi zakończyć nie można.
Pojechawszy do bziałta trochę powalczyłem.
Najbardziej cieszy mnie przegląd podłogi i jestem dla niej pełen podziwu. Oprócz jednej rdzawki i kilku plamek nad wydechem to tam za bardzo nic się nie dzieje.
Tak to pudło wygląda na tą chwilę.
Zacząłem składać przedni pas
Z racji zakupu podkładem mogłem lusterka poskładać
Kupiwszy też nowy oryginalny tłumik tylny
Spojler dachu złożony do kupy
Niestety nie mogę go oszklić do końca puki nie mam dachu założonego.
Najbardziej cieszy mnie przegląd podłogi i jestem dla niej pełen podziwu. Oprócz jednej rdzawki i kilku plamek nad wydechem to tam za bardzo nic się nie dzieje.
Tak to pudło wygląda na tą chwilę.
Zacząłem składać przedni pas
Z racji zakupu podkładem mogłem lusterka poskładać
Kupiwszy też nowy oryginalny tłumik tylny
Spojler dachu złożony do kupy
Niestety nie mogę go oszklić do końca puki nie mam dachu założonego.
Z racji, że pizga to się nie chce robić przy budzie zająłem się silnikiem.
No i sytuacja jest umiarkowanie zła/dobra *
*-niepotrzebne skreślić
Cylindry są jako takie (jak na silnik 500k+)
Wał jest śliczny, zwłaszcza jak na zmordowane panewki.
Oczom ukazała się głowica
Taka niespodziewajka na 4-tym cylindrze.
Na razie jako konserwa czeka na częsci
Panewki
Taka mała zdobycz szotowa do eksperynemtów pt malowanie napisów z maskolem.
Lista gratów zrobiona, może za 2 tygodnie uda się to poskładać do postaci silnika ponownie.
No i sytuacja jest umiarkowanie zła/dobra *
*-niepotrzebne skreślić
Cylindry są jako takie (jak na silnik 500k+)
Wał jest śliczny, zwłaszcza jak na zmordowane panewki.
Oczom ukazała się głowica
Taka niespodziewajka na 4-tym cylindrze.
Na razie jako konserwa czeka na częsci
Panewki
Taka mała zdobycz szotowa do eksperynemtów pt malowanie napisów z maskolem.
Lista gratów zrobiona, może za 2 tygodnie uda się to poskładać do postaci silnika ponownie.
- kret077744
- Forum Master
Niby stary silnik a można w niego włożyć kilaset złotych
troche kg Ci sie z niego uzbiera do ocynku
troche kg Ci sie z niego uzbiera do ocynku
Silnik jest z około sierpnia 1983. Jak ja. Na panewkach 07.83, na czujnikach 07.83.
Szukam innej głowicy, tej nie będę robił.
Może kiedyś hobbystycznie ją zrobię. Byłem w szlifierni, chcą głowicę rozebraną, umytą to będą myśleć. Ogólnie w d... to mam.
Szukam innej głowicy, tej nie będę robił.
Może kiedyś hobbystycznie ją zrobię. Byłem w szlifierni, chcą głowicę rozebraną, umytą to będą myśleć. Ogólnie w d... to mam.