[MK3] Szyberdach..... lewa prowadnica?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK3] Szyberdach..... lewa prowadnica?
Nie mogę zamknąć szyberdachu. Strona od kierowcy wystaje ponad dach, czyli całość jest pod skosem. Co zrobić żeby zamknąć go na noc? Jutro pomyślę co dalej ale dziś chciałbym go chociaż zamknąć.
Jak chcę zamknąć mechanicznie, dochodzi do tego samego punktu i jest opór i trzaski, boję się brać na siłę dalej.
Jak chcę zamknąć mechanicznie, dochodzi do tego samego punktu i jest opór i trzaski, boję się brać na siłę dalej.
Ostatnio zmieniony pt paź 13, 2006 10:54 przez bumelant, łącznie zmieniany 2 razy.
Ja miałem identyczny problem. Poszedłem do pracy i zostawiłem szyber otwarty. Po pracy już go nie zamknąłem. Od strony kierowcy strzelił ten słynny "konik" i musiałem go sam zamknąć. Psztykałem guzikiem od zamykania i śrubokrętem popychałem ten szyber aż całkowicie mi się zamknął. Odłączyłem go od zasilania i teraz spoczywa w pokoju.
Nie ma głupich pytań ... są tylko głupie odpowiedzi :)
- grzechu2410nn
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- Paweł Marek
- V.I.P.
Prawdopodobnie jak naciśniesz w dół to co na zielono zaznaczone i równocześnie będziesz popychał w przód to co na niebiesko to równocześnie zaykając dach silniczkiem lub korbką uda się
[ Dodano: Czw Paź 12, 2006 10:07 pm ]
TYlko najpierw pociąg ramnke w tył (z początku opór do pokonania jest - nie ma jej na fotce bo jest przesunięta w tył)
[ Dodano: Czw Paź 12, 2006 10:07 pm ]
TYlko najpierw pociąg ramnke w tył (z początku opór do pokonania jest - nie ma jej na fotce bo jest przesunięta w tył)
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- covacsxxx
- Forum Master
- Kontakt:
Koledzy..to jest poprsotu awaria lewej prowanicy.Jest to bolaczka szyberdachow vw.Bylo tego bardzo duzo na forum. Poszukajcie w postach i znajdziecie..polecam poczytac sobie http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... prowadnica to ..napewno troszke sie wam rozjasni na czym rzecz polega
[img]http://img387.imageshack.us/img387/3857/covacsxxxmp9.png[/img]
Covacsxxx....... ja potrzebowałem pomocy jak zamknąć awaryjnie na noc szyber, a nie naprawiać go w ciemnościach.Teraz jak jest zamknięty, mogę pomyśleć o jego naprawie , chociaż znając swoje umiejętności techniczne małe mam szanse.covacsxxx pisze:Koledzy..to jest poprsotu awaria lewej prowanicy.Jest to bolaczka szyberdachow vw.Bylo tego bardzo duzo na forum. Poszukajcie w postach i znajdziecie..polecam poczytac sobie http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... prowadnica to ..napewno troszke sie wam rozjasni na czym rzecz polega
Paweł Marek , dziękuję......twoja podpowiedż pomogła i to bardzo.
- Paweł Marek
- V.I.P.
ale na forum znajdziesz jak to zrobić, jeśli sam nie czujesz się na siłach to ktoś ci pomoże, bo kupno zestawu naprawczego lub nawet używanego szyberdachu to ładnych kilka stów.bumelant pisze:znając swoje umiejętności techniczne małe mam szanse.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.