Elektryczna regulacja reflektorów
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Witam w moim golfie nie posiadam elektrycznej regulacji a nowe lampy które zakupiłem mają siłowniki i da sie je tylko elektrycznie ustawić, dałoby rade dorobic takie cos ? co bym potzrebował?
- Mavrick
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Regulacja reflektorow to taki bajer ktorego sie praktycznie nie uzywa. Moim zdaniem szkoda czasu i pieniedzy na robienie instalacji.
Na takich co nie używają i oślepiają miałem kiedyś lekarstwo. Z przodu 180 W żarówki w przeciwmgielnych a z tyłu na półce reflektory podnoszone elektrycznie z Mitsubischi Eclipse też z 180 W żarówkami. Wystarczyło 1 raz błysnąć i zaraz była zmiana świateł albo drogowe jechały w dół. Było fajnie aż raz upomniałem policjantów.
-
- Nowicjusz
No więc chciałbym dorobić to pomoże ktoś?> co bede potzrebowął co gdzie jak podłaczyć?
- Mavrick
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
arka10, prawidlowo ustawione lampy na stacji diag. nie maja prawa oslepiac innych uczestnikow ruchu niezaleznie od tego czy sa max do dolu czy do gory.
kubazltgr12 - musisz mieć modulik odpowiadający za pochylanie światełek (na desce w kokpicie), oraz silniczki. Podłączenie jest proste, choć będziesz musiał przeciągnąć jeden przewód z kabiny (od moduliku) do silniczków. Zasilanie jest brane ze świateł mijania, masa również. Sprawdź czy Twoje autko ma ten modulik - jeśli tak to wieczorkiem namaluję połączenia (choć wydaje mi się że powinieneś mieć przynajmniej wiązkę już z fabryki, bo regulacja była jako opcja).
Bóg stworzył Volkswageny by pokazać czym jest doskonałość.
A inne samochody? Bo ma poczucie humoru..
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
Tak wygląda włącznik świateł
a za pochylanie odpowiada ta część po prawej stronie. Jest to osobny modulik wpinany w cały przełącznik, który od tyłu ma 3 piny: 12V, masa i sygnał. Jeśli go masz to musisz tylko przeciągnąć jeden przewód do silniczków (sygnałowy), masę do silniczków bierzesz skądkolwiek, zaś zasilnie silniczków - z zasilania świateł mijania. Najlepiej zapodaj fotki tego co masz, bo póki co ta rozmowa jest trochę zawieszona w powietrzu..
a za pochylanie odpowiada ta część po prawej stronie. Jest to osobny modulik wpinany w cały przełącznik, który od tyłu ma 3 piny: 12V, masa i sygnał. Jeśli go masz to musisz tylko przeciągnąć jeden przewód do silniczków (sygnałowy), masę do silniczków bierzesz skądkolwiek, zaś zasilnie silniczków - z zasilania świateł mijania. Najlepiej zapodaj fotki tego co masz, bo póki co ta rozmowa jest trochę zawieszona w powietrzu..
-
- Nowicjusz
No więc masz problem, który może rozwiązać wizyta na szrocie, przekopanie alledrogo, lub.. kontakt przez PW, bo mam taki jeden wolny (co prawda używka ale w pełni sprawna) w swoich szpargałach Mój jest o tyle fajniejszy że Twój pozwala tylko na zapalenie przeciwmgielnych tył, zaś mój obsługuje również przednie przeciwmgielne - ale decyzja należy do Ciebie.. Jednak jak pisałem wcześniej - sam włącznik to połowa sukcesu, bo czeka Cię jeszcze kilka nowych połączeń i przeciągnięcie przewodu z nowego włącznika do przednich światełek.