Witam, od ponad 3-4 miesięcy zauważyłem że w moim mk IV przy wrzuceniu na luz i postoju trzęsie się ...no może nie cała buda ale dosyć zauważalne jest to na desce rozdzielczej kokpitu , jakie mogą być tego przyczyny czy w Golfie 1.9 TDI 130kM oznaczenie ASZ jest dwumas ?wina sprzęgła? czy może to być przez zapchany katalizator?
Wysłane z mojego ROBBY przy użyciu Tapatalka
Dwumas czy może coś innego? 1.9 TDI
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- ustawiony.pl
- Nowicjusz
-
- VWGolf.pl Killer
tak jest. objawy są różne zazwyczaj objawy ustępują po wduszeniu sprzęgła ale nie zawszeustawiony.pl pisze:czy w Golfie 1.9 TDI 130kM oznaczenie ASZ jest dwumas ?
- ustawiony.pl
- Nowicjusz
Sprawdzałem, po wciśnieciu sprzegła trzęsienie kokpitu lekko ustaje ale dalej jest to odczuwalne na przeglądzie dowiedziałem się że mam katalizator do wymiany i drążek kierowniczy od strony kierowcy czy to może mieć wpływ na drgania?
-
- VWGolf.pl Killer
jak to zdiagnozował?ustawiony.pl pisze: przeglądzie dowiedziałem się że mam katalizator do wymiany
kat by musiał być mocno zawalony żeby zaburzył pracę na wolnych a za to podczas jazdy mocy to by nie było żadnej,zawszę możesz go wybić
a nie słychać sporadycznych hałasów na biegu jałowym lub podczas gaszenia silnika?ustawiony.pl pisze:Sprawdzałem, po wciśnieciu sprzegła trzęsienie kokpitu lekko ustaje ale dalej jest to odczuwalne
- ustawiony.pl
- Nowicjusz
Re: Dwumas czy może coś innego? 1.9 TDI
Stwierdził że katalizator za rok już przeglądu nie przejdzie że trzeba bedzie wymienić, ale to była sprawa oddzielna tak tylko pytam czy KAT mógłby wgl powodować takie problemymuszkatobiasz pisze: jak to zdiagnozował?
Czasami nieraz otworzę maskę na włączonym silniku to i cały silnik widać że wprawia w pewnecwibracje nieregularne myślałem o poduszkach silnika - nie sprawdzałem aczkolwiek pewnie można i by było szukać tam przyczyny...
-
- VWGolf.pl Killer
https://www.youtube.com/watch?v=1dJecQ7CTrM" onclick="window.open(this.href);return false; a co powiesz na takie drgania masz podobne?