Mam problem z szarpaniem :/ Przejrzałem podobne tematy lecz u mnie sprawa wygląda inaczej. Może ktoś miał podobny problem i go rozwiązał?
Podczas delikatnego przyspieszania i/lub gdy trzymam stały "gaz" przy jednomiernym lekkim obciążeniu poszarpuje. nie szarpie mocno że aż silnik się telepie tylko lekko. Zakres obrotów gdy poszarpuje to od najniższych tak do 2-3 tyś obr/min (gdy obroty wzrastają to zwiększa się częstotliwość drgań i nie są wyczuwalne) i na każdym biegu.
Pokazywał błąd 17536 Mieszanka za uboga strona 1 - regulacja długoterminowa
brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY
i błąd 16556 System zbyt bogaty (strona 1)
brak osprzętu / nie związany ze sprzętem
Trochę o aucie:
Auto zostało zagazowane (Stag)- na benzynie i gazie jest tak samo.Czyli raczej od strony zasilania paliwemu nie ma (???).
Zmieniłem rozrząd i przy okazji świece,przewody WN, olej półsyntetyczny (nie wiem jaki był wcześniej przed kupnem) - bez różnicy na gazie i na benzynie, potem zmieniłem przepływomierz ( miesięczna używka, niemiecki zamiennik) i pojawia się tylko błąd 16556-system za bogaty. po wymianie przepływki szarpanie znikło na 3 dni lecz stopniowo powracało. Uszczelniłem kolektor dolotowy, przewody dolotu i podciśnienia wyglądają na szczelne. Układ wydechowy szczelny, aku w b.dobrej kondycji (podaje gdyż było to uwzględniane w podobnych tematach i chcę podać wiele szczegółów) przepustnica i cały dolot czysty.
Moc i bieg jałowy silnika - poprawnie. Nie kopci na podejrzany kolor, świece zapłonowe po demontażu miały odpowiedni kolor.
Dysponuje autodatą i dobrym multimetrem, co sprawdzić na początku?
Mam też kabel VIAKEN KKL/USB i polski vag 4.9 lecz gdy go podepnę to mam trudności z odczytaniem danych bo się cuda dzieją, napięcie skacze( wysokie odchyłki chodź na aku ładowanie w normie), parametry i wartości jak i nazwy bloków są "wymieszane" z innymi.Gdy podłączałem vw polo 1994 1.6 to wszystko mogłem odczytać, czy powinien być inny kabel czy program do mojego "Borsuka"?

takie cuda....chyba wszystko napisałem

Proszę o jakieś naprowadzenie.
Pozdrawiam