Brak oporu na sprzęgle

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

gesiek

Brak oporu na sprzęgle

Post autor: gesiek » czw lut 24, 2005 12:49

Dopiero od niedawna mam Golfa II (1,6 bnzyna, 88 rocznik) i nie znam sie zabardzo na tego typu aucie. Kłopot jest w tym, że sprzęgło mi nie działa ( to chyba najgorsza rzecz jak może się przytrafic kierowcy). Początkowo wszystko było ok, przy odpalaniu slyszalem jakis leki halas w skrzyni, po wcisnieciu dzwigni sprzegła wszystko się wyciszalo i bylo ok. Nie zdawałem sobie sprawy ze zignorowanie takiego halas moze doprowadzic do takiego satnu. Powiedzcie mi co moglo sie stac, nie mam sprzegla :(

rakmk3
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: rakmk3 » czw lut 24, 2005 13:03

najprawdopodobniej to tarcza ci hałasowała - poprstu była rozwalona, czega cię wymiana spręgła. Mogł też posypać się docisk sprzęgł (słoneczko) dlatego efektem może być lekko działający pedał sprzegło bo zamiast operać się na słoneczku wpada bo go nie ma. Tak czy siak skrzynia w pole i wymiana całego sprzęgła. Koszt zależy jaki silnik od 400 do 600 zł+ robocizna.

MK III 1,8ABS full option

rakmk3
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: rakmk3 » czw lut 24, 2005 13:21

przy twoim silniku proponuję zestaw firmy sachs za ok 500 zł

MK III 1,8ABS full option

Zwoli

Post autor: Zwoli » czw lut 24, 2005 14:56

Witam. kolega ma chyba rację poszło ci sprzęgło wymień tarczę z dociskiem i koniecznie łożysko oporowe bo to pewnie ono tak hałasowało.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”