[MK3 GTI] usunięcie tłumika środkowego
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Kocioł DCG
- Użytkownik
[MK3 GTI] usunięcie tłumika środkowego
Witam !!!
Czy ktoś z Was wywalił z MK3 GTI 8V tłumik środkowy zachowując całą resztę wydechu seryjną ??? Co się stanie z dźwiękiem wydechu po takiej operacji ??? Nie chcę żadnych domysłów. Proszę o konkretne wypowiedzi osób, którzy tak zrobili w tej wersji auta. Z góry dzięki
Czy ktoś z Was wywalił z MK3 GTI 8V tłumik środkowy zachowując całą resztę wydechu seryjną ??? Co się stanie z dźwiękiem wydechu po takiej operacji ??? Nie chcę żadnych domysłów. Proszę o konkretne wypowiedzi osób, którzy tak zrobili w tej wersji auta. Z góry dzięki
- marcinoGTI
- Ma gadane
- Kontakt:
auto mam co prawda inne, ale myślę, że efekt jest podobny. Warczy jak nieszczęście. Początkowo to nawet było ciekawe, ale na dłuższą metę jest męczące. Końcówka jest seryjna.Kocioł DCG pisze: Nie chcę żadnych domysłów. Proszę o konkretne wypowiedzi osób, którzy tak zrobili w tej wersji auta. Z góry dzięki
- Dragon
- Forum Master
- Kontakt:
Kwestia jaki masz ten środkowy, ja mam jeszcze oryginał, przynajmniej znaczki vw audi na nim są i po zdjęciu ostatniego nie było różnicy - czyli duże tłumienie ma więc jak go wywalisz to będzie bardzo głośno
Wyślij głupka po flaszkę, to przyniesie jedną...
Wyślij kobietę po piwo to też przyniesie jedno...
Piąty bieg wrzucony...............................................
- Kocioł DCG
- Użytkownik
hmmm bo jeździ identyczny i ma na końcu sportowy tłumik, a kata i środkowy ma wywalony i na wolnych obrotach chodzi jak seria a przy dużym obciązeniu ładnie i dosyć głośno bulgocze, czytałem kiedyś też tu na forum ze ktoś miał końcowy sportowy i słabo go było słychać a po wycięciu środkowego było o wiele głośniej, i teraz sam nie wiem co myśleć :/
- Dragon
- Forum Master
- Kontakt:
No dokładnie tak jestKocioł DCG pisze:końcowy sportowy i słabo go było słychać a po wycięciu środkowego było o wiele głośniej, i teraz sam nie wiem co myśleć :/
Wyślij głupka po flaszkę, to przyniesie jedną...
Wywaliłem u siebie środkowy tłumik i katalizator do tego mam sportowy końcowy. Jak podjeżdżałem w nocy pod blok to sąsiedzi robili mi awantury i alarmy się włączały Po miesiącu musiałem zakładać spowrotem środek. Efekt był fajny ale na dłuższą metę bolała głowa.
[url=http://www.allegro.pl/item135424374_glowica_vw_golf_iii_1_8_8v.html][size=150][color=blue][b]SPRZEDAM GŁOWICĘ DO REGENERACJI WRAZ Z OSPRZĘTEM[/b][/color][/size][/url]
- Kocioł DCG
- Użytkownik
ja własnie nie chce hałasu tylko żeby chodził cały czas jak seria ale jak depne do oporu to żeby był jakiś powązniejszy dźwięk niż seryjny basik... a poza tym mam wyaplony środkowy i dziwne dźwięki z niego czasem dochodzą, jak sie w niego puknie to wszytsko lata w środku... wstawienie nowego oryginału to mi sie wydaje kiepska inwestycja, więc tak własnie myśle co bedzie jak go wytne
- piotrek1313
- Użytkownik
Jak go wytniesz to bedziesz musial zaplacic za dorobienie rurki i wydaje mi sie ze koszt materialow + robocizna wyjdzie ci minimum 50zl, a ja placilem za srodkowy tlumik 2xalu do 16V cos kolo 120-130zl na wroclawskiej gieldzie. Zakladasz i jedziesz Ja na takim lumiku mam juz zrobione 10kkm i jest zamontowany w aucie 1,5 roku i jak na razie wyglada prawie jak nowy
A jak chcesz sportowego dzwieku to zostaje tylko sportowy koncowy tlumik (ale to raczej drogi bajer), buczaca koncowka, albo... z tego co zauwazylem to ludzie ktorzy maja wypalona/wyzarta przez rdze dziure w tlumiku odczuwaja efekt przyjemnego buczenia/bulgotania, czyli mozesz sobie przewiercic gdzies tlumik ale to raczej
Generalnie to odradzam buczacy tlumik, bo podejrzewam ze by ci szybko dal w kosc. Jak jezdze po miescie to nie wiem jak "co niektorzy" wytrzymuja w swoich autach dluzej niz 20 minut na tydzien
A jak chcesz sportowego dzwieku to zostaje tylko sportowy koncowy tlumik (ale to raczej drogi bajer), buczaca koncowka, albo... z tego co zauwazylem to ludzie ktorzy maja wypalona/wyzarta przez rdze dziure w tlumiku odczuwaja efekt przyjemnego buczenia/bulgotania, czyli mozesz sobie przewiercic gdzies tlumik ale to raczej
Generalnie to odradzam buczacy tlumik, bo podejrzewam ze by ci szybko dal w kosc. Jak jezdze po miescie to nie wiem jak "co niektorzy" wytrzymuja w swoich autach dluzej niz 20 minut na tydzien
- Kocioł DCG
- Użytkownik