[mk3]postojowki-diody

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
joki
...
...

[mk3]postojowki-diody

Post autor: joki » śr paź 11, 2006 20:37

kupiłem dzisiaj w skl. moto.-żarówki[diody niebieskie]-pan zapewniał że to nowość i bedzie git-a wygląda jak karetka pogotowia na sygnale-pewnie zaraz sie policja czepi!-czy nie???

Awatar użytkownika
c-kozi
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: c-kozi » śr paź 11, 2006 20:41

he he to moze odemnie wezmiesz i kupisz stare skarpety bo tak sie ludzi sluchasz. Prawo o ruchu mowi wyraznie jakiego koloru maja byc swiatla w pojezdzie i jak maja swiecic, i koto moze uzywac swiatle w kolorze czerwonym lub niebieskim. Tak wiec gratuluje udanego zakupu (-:

Awatar użytkownika
joki
...
...

Post autor: joki » śr paź 11, 2006 20:46

c-kozi pisze:he he to moze odemnie wezmiesz i kupisz stare skarpety bo tak sie ludzi sluchasz. Prawo o ruchu mowi wyraznie jakiego koloru maja byc swiatla w pojezdzie i jak maja swiecic, i koto moze uzywac swiatle w kolorze czerwonym lub niebieskim. Tak wiec gratuluje udanego zakupu (-:
:grin: -na szczeście to tylko 7 zyla-ale gość mnie w bambuko zrobił!!!-dzięx

Awatar użytkownika
harrygo1
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: harrygo1 » śr paź 11, 2006 21:04

Wszystko zależy od gliniarza ale lepiej twój GTI-k będzie wyglądał bez tych ledów bo te niebieskie diódki wioską zajeżdzają.

Awatar użytkownika
misiek
_
_
Kontakt:

Post autor: misiek » śr paź 11, 2006 21:34

jok gti pisze:pewnie zaraz sie policja czepi!-czy nie???
napewno jezeli jest nie prawidłowe
jok gti homologacja auta przewiduje jaki ma byc kolor oswietlenia auta

:-k ...

Awatar użytkownika
Karlos87
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: Karlos87 » śr paź 11, 2006 21:34

z błękitnymi mniejszy przypał :grin: nie rzuca sie tak w oczy jak niebieski

Lubię gdy murzyn bije w kokos

Awatar użytkownika
bomberxl
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: bomberxl » śr paź 11, 2006 21:38

No a najlepiej wstawić stroboskopy z niebieskim i czerwonym kapturkiem.Ale drogówka by szalała.Pozabijaliby się o klamki.......przy wsiadaniu do samochodów. :bigok: :bigok:

no to nareszcie necik w domu i przepraszam za nie uzywanie polskich liter z powodu ich braku :-)

Awatar użytkownika
Karlos87
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: Karlos87 » śr paź 11, 2006 21:38

w moim przypadku błękitne diody

[ Dodano: 11 Paź 2006 21:55 ]
mnie sie raz czepili ale to ogólnie: sprawdzali czy przewoże narkotyki,gaśnica,trójkat + mandatem mnie poczęstowali :-s pytali dlaczego zmieniłem kolor postojowek i kolor oświetlenia tablic rejestracyjnych(spoko wygląda tablica oświetlona na błękitno) i że chcą zatrzymać dowod auta ,ja na to że w niemczech kupiłem z takimi diodami(oczywiście świrowałem im).odpowiedzieli że to nie stany zjednoczone no to ja że te diody co ja mam nikogo nie rażą i nikomu nie przeszkadzają a w niemczech przeszedł pozytywnie przegląd.wkońcu nie wiedział czy karać mnie za diody to wypisał mi mandat za jazde bez świateł :shock: na gaśnice zapomniał wypisać :ass:

[ Dodano: 11 Paź 2006 21:58 ]
przy zapaleniu świateł drogowych lub mijania lekko widać błękitny i oto mi chodziło :D bo na samych postojowkach nie jezdze.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony czw paź 12, 2006 15:56 przez Karlos87, łącznie zmieniany 2 razy.

Lubię gdy murzyn bije w kokos

Awatar użytkownika
Grzesiekk1982
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: Grzesiekk1982 » śr paź 11, 2006 23:08

harrygo1 pisze:lepiej twój GTI-k będzie wyglądał bez tych ledów bo te niebieskie diódki wioską zajeżdzają.
Dokładnie. Nie ma sensu, bo nic to nie daje. Jeśli się uparłeś na LEDy to daj białe. Będzie lepiej, choć i tak świecą gorzej niż zwykle żarówki.
Niebieskich policja zawsze się czepi, to dla nch pewny mandat i na dodatek widać to z drogi z daleka (jak to się mówi- "jakbyś miał na czole wypisane").
Jeszcze nie mana tyle dobrych LEDów żeby zastąpiły żarówki w nieprzystosowanyh do tego reflektorach.
Pozdrawiam.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”