Chwyciło poraz kolejny pierścienie.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Witam. Mam mały problem z Golfem 2 G60. Silnik po kapitalnym remoncie, remont został zrobiony mniej więcej miesiąc temu. Po remoncie silnik palił, lecz gdy dzisiaj próbowałem go ponownie odpalić niestety stracił kompresje (stało się tak również przed remontem). Czy ktoś miał podobny przypadek, oraz czy da się jakoś zrobić tak aby puściły pierścienie z tłoka? Pozdrawiam
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Kręcisz rozrusznikiem,a silnik nie spręża,tylko zachowuje się jakby były świece wykręcone i w ogóle kompresji brak?Skywalker412 pisze: lecz gdy dzisiaj próbowałem go ponownie odpalić niestety stracił kompresje (stało się tak również przed remontem)
Jeśli tak jak ja wyżej napisałem,to ja miałem.Skywalker412 pisze: Czy ktoś miał podobny przypadek
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Tak. Zacinający się zawór w pompie i nadmierne ciśnienie,które podpiera zawory.arka10 pisze:Michał to ciśnienie oleju ?
Wymiana pompy,rozwiązała problem.
-
- Nowicjusz
Chodzi o to, że gdy podpinam urządzenie do mierzenia sprężania, na cylindrach mam tylko 3.0, 5.0, 5.0 i 3.0 bara sprężania. Gdy robiłe już że tak powiem kape silnika okazało się że wszystkie pierścienie zacisły się na tłoku tak, jakby tłok przed wsadzeniem nie był w ogóle czyszczony. Oczywiście wszystko zostało wyczyszczone a pierścienie były luźne. I teraz prawdopodobnie stało się to samo.