mk3 jaki płyn chłodniczy jest najlepszy waszym zdaniem???
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Daniel Gnacy
- Mały gagatek
- Kontakt:
mk3 jaki płyn chłodniczy jest najlepszy waszym zdaniem???
Witam! Tak jak w temacie! Z góry dziekuje za odpowiedz!
- piotrsrokosz
- Mały gagatek
- Kontakt:
Re: mk3 jaki płyn chłodniczy jest najlepszy waszym zdaniem??
Osobiście polecam DYNAGEL jest naprawdę dobry i wiele dobrego można o nim poczytać. Koszt 5 litrów to ok 40PLN.Daniel Gnacy pisze:Witam! Tak jak w temacie! Z góry dziekuje za odpowiedz!
WV Golf 1,8 - 1992, AAM 75KM, LPG,
ABS, wspomaganie
ABS, wspomaganie
- Daniel Gnacy
- Mały gagatek
- Kontakt:
dobre są płyny na bazie glikolu np. polski "eko" są lebsze od petrygo, borygo itp dlatego że mają mniej substancji żrących i uszczelki gumowe tak szybko nie siadają. Tyle w teorji zalej sobie petrygo i masz git a i tak płyn powinno się zmieniać raz na 3 lata wiec.... Zeby spuścić płyn odkręć dolny wąż od chłodnicy.
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=79588
- Daniel Gnacy
- Mały gagatek
- Kontakt:
a odkręciłeś zakrętkę od zbiorniczka wyrównawczego jak spuszczałeś?
[ Dodano: 11 Paź 2006 14:58 ]
ja zrobiłem tak: nagrzałem silnik, włączyłem ogrzewanie, delikatnie odkręciłem zakrętkę od zbiorniczka wyrównawczego , poczekałem momencik żeby się nie oparzyć i spuściłem płyn przez dolny wąż od chłodnicy, bo jest on najniżej w całym układzie.
[ Dodano: 11 Paź 2006 14:58 ]
ja zrobiłem tak: nagrzałem silnik, włączyłem ogrzewanie, delikatnie odkręciłem zakrętkę od zbiorniczka wyrównawczego , poczekałem momencik żeby się nie oparzyć i spuściłem płyn przez dolny wąż od chłodnicy, bo jest on najniżej w całym układzie.
- Daniel Gnacy
- Mały gagatek
- Kontakt:
używam od lat koncentratu ALMATIN (butelka 1,5l. ok37zł) - dobry i mieszalny z każdym wynalazkiemDaniel Gnacy pisze:Witam! Tak jak w temacie! Z góry dziekuje za odpowiedz!
jacumba pisze:dobre są płyny na bazie glikolu np. polski "eko" są lebsze od petrygo, borygo itp dlatego że mają mniej substancji żrących i uszczelki gumowe tak szybko nie siadają. Tyle w teorji zalej sobie petrygo i masz git a i tak płyn powinno się zmieniać raz na 3 lata wiec.... Zeby spuścić płyn odkręć dolny wąż od chłodnicy.
a sa plyny na bazie nie glikolu ?
ale jak Ci dwie setki zostaną w układzie, to żadnej lipy nie będzie...
[ Dodano: 11 Paź 2006 15:08 ]
[ Dodano: 11 Paź 2006 15:08 ]
chodziło mi o to że borygo jest bardziej żrący od np. eko , bo zawiera tam jakieś inne substancje.a czy są tego nie wiem, źle sformuowałem zdanie.jacumba napisał/a:
dobre są płyny na bazie glikolu np. polski "eko" są lebsze od petrygo, borygo itp dlatego że mają mniej substancji żrących i uszczelki gumowe tak szybko nie siadają. Tyle w teorji zalej sobie petrygo i masz git a i tak płyn powinno się zmieniać raz na 3 lata wiec.... Zeby spuścić płyn odkręć dolny wąż od chłodnicy.
a sa plyny na bazie nie glikolu ?
- Daniel Gnacy
- Mały gagatek
- Kontakt:
-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
Tez zalalem Dynagel, znajomi tez leja, nikt nie narzeka, kazdy sobie chwali..piotrsrokosz pisze:Osobiście polecam DYNAGEL jest naprawdę dobry i wiele dobrego można o nim poczytać. Koszt 5 litrów to ok 40PLN.
Pozdro
Gitner
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!