climatronik

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
matipro22
Użytkownik
Użytkownik

climatronik

Post autor: matipro22 » czw kwie 06, 2017 19:27

Mam w aucie klimatyzację manualna z 10 pinowym sterownikiem wentylatorów i klimy, oraz czujnikiem ciśnienia klimy 4pin, montuje klimatronik, mam prawie wszystko, nie wiem gdzie podłączyć
-zielony przewód i niebiesko czerwony które wychodzą do pomarańczowej skrzynki na podszybiu, Czy oba do kompa?

-czarno biały i brązowo niebieski które idą do czujnika ciśnienia 3 pinowego(klimatyzację manualną miałem na 4 pinowym czujniku Ciśnienia), czy zamontować 3 pinowy? czy jak podłączyć te dwa przewody

:pub:

USUNIĘTE PRZEZ ADMINISTRATORA

Awatar użytkownika
psilos1
Forum Master
Forum Master

climatronik

Post autor: psilos1 » czw kwie 06, 2017 19:45

Obrazek
Powinno pomóc...

Awatar użytkownika
matipro22
Użytkownik
Użytkownik

climatronik

Post autor: matipro22 » czw kwie 06, 2017 20:01

no pomógł twój obrazek, klima przerobiona na climatronic, dobry schemat ale jedną rzecz trzeba zmienić,
po podłączeniu według tego obrazka klima działała mi tylko podczas jazdy a na postoju nie, może zależało to od mojego modułu wentylatorów.
Przewód żółto czerwony idzie od pinu 1 kostki t10a do pinu 3 czujnika ciśnienia klimy,

ja zamiast od 1 pinu kostki t10a do pinu 3 czujnika podłączyłem "+" i wszystko działa jak trzeba i na postoju i w czasie jazdy wentylatory działają poprawnie, klima włącza się i wyłącza wedle ustawień panelu climatronik, wszystko przetestowałem

USUNIĘTE PRZEZ ADMINISTRATORA

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”