Cześć, mój błotnik już przegnity i dziurawy w golfiku, trzeba wymienić... Ktoś może jakiegoś allegrowicza polecić?
Ceny na allegro wahają sie od 70zł do 800( z podwójnym ocynkiem).
Zastanawiam się czy nie kupić takiego za 200zł, od razu w kolorze czy nie lepiej by było kupić niemalowany, pojechać na ocynk(u mnie na osiedlu jest firma która zajmuje się galwanizacją ) a potem do lakiernika żeby pomalował(lusterko też bym musiał pomalować i połowę zderzaka tylnego) i samemu zamontować? Lub zostawić wszystko u lakiernika żeby to on montował + polerka jakaś?
Lakier mam zwykły niebieski (tzn. nie żaden metalic itp.)
Błotnik lewy, różnice cen
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
800zł to kosztuje nowy oryginał. Pomalowanie zamiennika za 100zł i zabezpieczenie przed rdzą nie jest warte 700zł.
Poszukaj oryginalnego w kolorze. Jeżeli potrzebujesz na już to kup oryginał bez rdzy i pomaluj pod swój kolor.
Mało kto będzie chciał bawić się w malowanie połowy zderzaka, więc raczej cały jest do malowania.
Zdjęcie tylnego zderzaka i przedniego błotnika to prosta robota.
Poszukaj oryginalnego w kolorze. Jeżeli potrzebujesz na już to kup oryginał bez rdzy i pomaluj pod swój kolor.
Mało kto będzie chciał bawić się w malowanie połowy zderzaka, więc raczej cały jest do malowania.
Zdjęcie tylnego zderzaka i przedniego błotnika to prosta robota.
Mój Golf IV Generation - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=517692" onclick="window.open(this.href);return false;
BMW E93 320i
Mercedes W205 C180
Audi A3 8P
BMW E93 320i
Mercedes W205 C180
Audi A3 8P
Zderzak tył ma uszczerbek w lakierze w wielkości około 5x7cm z boku więc malować trzeba.
Zdrowy oryginał chyba ciężko będzie znaleźć dlatego sie nie rozglądałem za takim nawet, patrzyłem tylko na zamienniki, bo chciałbym to w tym miesiącu wymienić jeszcze;)
Dzięki za odpowiedz;)
Zdrowy oryginał chyba ciężko będzie znaleźć dlatego sie nie rozglądałem za takim nawet, patrzyłem tylko na zamienniki, bo chciałbym to w tym miesiącu wymienić jeszcze;)
Dzięki za odpowiedz;)
Jakiś czas temu kupiłem oryginalny w moim kolorze za 200zł.
Jeżeli dopuszczasz możliwość kupienia oryginalnego błotnika w innym kolorze i malowanire to znalezienie sztuki bez rdzy nie jest żadnym problemem.
Jeżeli dopuszczasz możliwość kupienia oryginalnego błotnika w innym kolorze i malowanire to znalezienie sztuki bez rdzy nie jest żadnym problemem.
Mój Golf IV Generation - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=517692" onclick="window.open(this.href);return false;
BMW E93 320i
Mercedes W205 C180
Audi A3 8P
BMW E93 320i
Mercedes W205 C180
Audi A3 8P
dołącze, gnije mi prawy błotnik kupował ktos te zamienniki na allegro? http://allegro.pl/blotnik-vw-golf-4-pra ... 59929.html ?
Co sie bedzie bardziej opłacało malowanie u lakiernika 300zł czy zamiennik i jak zpasowaniem?
Co sie bedzie bardziej opłacało malowanie u lakiernika 300zł czy zamiennik i jak zpasowaniem?
kolega ostatnio zamiennik kupil do a4 spasowanie kolo lampy ok ale dolem masakra jakby za krotki. Po za tym mial juz zamienniki w tym audi jakies chinskie po stluczce to rekami prostowalem ten blotnik takia cienizna ale rdza nie wychodzila