swap 1z na ATD pytanie

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

IskraKrk
Nowicjusz
Nowicjusz

swap 1z na ATD pytanie

Post autor: IskraKrk » ndz mar 26, 2017 22:48

Mam do kupienia za śmieszną kwotę audi a3 ATD 2003r w starej budzie i wpadłem na pomysł ,żeby silnik wsadzić do mojego golfa mk3 1997 1z.
Z tego co na rożnych forach pisało to trzeba skracać półosie tylko nie było opisane czy to skrzynia 5 biegowa czy 6.
Na jakie problemy mogę się naciąć przy przekładce? jestem mechanikiem i co do kabelkomani to mam jakieś pojecie. czy ktoś mógłby podpowiedzieć z jakimś opisem podłączeń miedzy ATD ,a budą mk3? W kolejnych planach będzie zmiana turbo na ASZ , fmic i program. Z góry dziękuje za dobre sugestie.

Awatar użytkownika
markim321
Użytkownik
Użytkownik

swap 1z na ATD pytanie

Post autor: markim321 » pn mar 27, 2017 22:11

A nie lepiej przełożyć tego 1Z do budy A3? Tam przynajmniej ruda nie schrupie tego tak szybko.

viewtopic.php?f=88&t=351270" onclick="window.open(this.href);return false;

IskraKrk
Nowicjusz
Nowicjusz

swap 1z na ATD pytanie

Post autor: IskraKrk » pn mar 27, 2017 22:30

auto jest po mega wiesniackim tuningu kilo albo tony szpachli , jeden fotel i wszedzie jest wgnieciony. a u mnie jest pelna skora , klima, gwint. za 2 tyg oddaje do blacharza na progi bo sa mega zgniecione przez winde i klade nowy alkier. a silnik z audi ma 130tys przejechane. jutro targam silnik z audi wraz z cala wiazka pod licznik i jak nie dojde ladu z kablami na ori liczniki z golfa to pakuje liczniki z audi. silnik juz jest kopniety na 150km. dzisiaj zapisalem sobie wszystkie rozstawy srob z a3 ,a jutro porownam z golfem bo jak cos spawam nowe lapy i kolyske wsadze z a3 :)

IskraKrk
Nowicjusz
Nowicjusz

swap 1z na ATD pytanie

Post autor: IskraKrk » pn kwie 10, 2017 12:33

Dzięki za pomoc. Swap zakończony powodzeniem :okej: jedyne co nie działa na liczniku to kontrolka od świec zarowych.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”