Jeśli wybrałem zły dział proszę o przeniesienie tematu.
Jestem posiadaczem Golfa Mk IV z silnikiem 1.9 TDI AJM . W lutym miałem niemiłą sytuację na drodze publicznej. Dokładniej to wyleciałem z drogi i wjechałem w rów uderzając o ziemię, a następnie wjeżdżając poza wcześniej wymieniony rów. Jak już można się domyślić pogięte wahacze rozbieżność przednich kół , ale to najmniejsze ze zmartwień . Podczas zdarzenia musiałem uderzyć spodem silnika o zamarzniętą glebę ( mimo tego miska olejowa jest cała ) .
Po przedstawieniu sytuacji przejdę do problemu jaki mnie napotkał po tym wydarzeniu.
A więc, po wypadku coś musiało stać się z silnikiem , ponieważ wcześniej nie miałem z nim jakichkolwiek problemów teraz nagle podczas odpalania słychać taki pisk ( bardzo podobny jak podczas odpalania silnika benzynowego ) oraz występują bardzo mocne drgania silnika. Dosłownie silnikiem rzuca jakby miał zaraz wyskoczyć z komory silnika ( aż całe auto buja ) . Problem również jest podczas gaszenia , a mianowicie silnik podczas gaszenia oddaje taki dziwny stuk ( dość donośny ) i także buja karoserią. Dodam także że przed wypadkiem nie było nigdy takich problemów.
Bardzo proszę o pomoc

Poniżej przedstawiam film, przedstawiający problem:
https://www.youtube.com/watch?v=NxpdOBN ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;