Alarm w vw bora 1.6 sr
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Alarm w vw bora 1.6 sr
Witam.Mam problem z moim samochodem vw borą 1.6 sr.Problem tkwi w alarmie który sam włączą się kiedy chce nie jest to jednak alarm włączający się do 5 minut od zamknięcia auta.Czasami jest tak że alarm zaczyna wyć o 4 nad ranem a mnie budzą telefony od sąsiadów że auto non stop wyje.Borę zamykam z pilota próbowałem zamknąć auto z kluczyka ale i tak alarm się uzbraja.Na początku myślałem że był to problem spowodowany bardzo czułymi czujnikami w środku samochodu i zamykałęm nawiewy bo podczas większych wiatrów wiatr wpadał do kabiny i czujniki wykrył jakiś ruch.Mam dość odłączania akumulatora i nie wiem czym jest spowodowana ta nad pobudliwość mojego auta.Bardzo proszę o pomoc jestem młodym kierowcą lecz lubię pogrzebać przy aucie ale teraz nie wiem co może być tego przyczyną.Jeszcze raz proszę o pomoc z góry dziękuję
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Alarm w vw bora 1.6 sr
"alarm sam się włącza" - temat wałkowany wielokrotnie...pewnie któryś zamek świruje
-
- Nowicjusz
Alarm w vw bora 1.6 sr
A jeśli byłbyś taki dobry i powiedział jeszcze gdzie te czujniki sie znajdują? żebym mógł to rebrać i dotknąć sprawdzić dokładnie co i jak.
-
- Nowicjusz
Alarm w vw bora 1.6 sr
i jeśli mógłbyś rozwinąć to "świruje" tz,że trzeba go wyczyścić,wymienić gdzie on się znajduje ?
Byłbym bardzo wdzięczny
Byłbym bardzo wdzięczny
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Alarm w vw bora 1.6 sr
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=122053" onclick="window.open(this.href);return false; - naprawa zamka, jeden z kilku tematów na forum...ale najpierw poszukaj tematów o włączającym się alarmem żebyś wiedział jak znaleźć przyczynę - było wszystko opisywane.