Co do strzalow na gazie to mialem przygody z odlaczajacymi sie roznymi elementami i juz sie z nimi uporalem - odlaczylem gaz

A tak na serio to mialem juz wszystkie rzeczy posciskane ladnie opaskami, a jako antystrzal robila mi jedna zdjeta opaska na przeplywce. Jak sielik strzelil, to zrzucalo caly gumowy dolot i tyle
Z tego co sobie przypominam to jak mi zaczal tak naprawde strzelac na NOSie (praktycznie przy kazdym wdepnieciu pedalu w podloge) to padlo na przewody bo kopaly jak sie ich dotknelo i swiecily w nocy jak neony

Przewody wymienilem i autko jak strzelalo tak strzelalo

Rozwalilem przewody i faktycznie byly do

- popekaly izolatory w fajkach, przewodow nawet nie dalo sie pomierzyc bo nie mialy przejscia

No i pomyslalem sobie ze to moze reduktor (parownik) sie skonczyl. Na a pozniej to juz zmienilem przeplywke (stara sie skonczyla i jezdzilem tylko na gazie) i od tego czasu zasuwam tylko na benie
No wiec moze faktycznie bedzie to wina siweczek? Moze to one byly przyczyna strzalow na gazie? W sumie to nie myslalem o tym wczesniej ale to wygladalo tak, ze poki silnik byl zimny to mozna bylo go butowac ile sie dalo i zadnych strzalow, a jak sie nagrzal to z jalowego wystarczylo wcisnac gwaltownie 1/3 glebokosci pedalu i od razu walil

Raz za razem.
A co do diagnostyki to mam juz kupionego VAGa tylko ze w laptopie nie mam COMa a te na PCMCIA i na USB podobno cos sie gryza i nigdy nie mam czasu zeby odlaczac calego kompa stacjonarnego i wiezc go na garaz (12km

)
Jak na razie dzieki za podpowiedzi, jutro postaram sie zmienic te swiece i dam znac co i jak.
Pozdrawiam
[ Dodano: Sro Paź 11, 2006 20:26 ]
Dzisiaj nawet sporo jezdzilem i nie wiem jak to mozliwe ale bylo jakby lepiej

Na goracym w korkach juz tak sie nie dusil, a po zgaszeniu i zapaleniu po kilku minutach szybciej dochodzil do siebie.
Chcialem kupic swiece, ale akurat nie bylo. Dzwonilem do innego sklepu i maja i na 100% beda miec jutro wiec jak sie wyrobie to podjade i kupie
Mam do wyboru BERU i NGK. Co wg was lepsze??? Jak sie w ogole okazalo to mam swiece CHAMPION a nie tak jak wczesniej pisalem NGK (ale 3-elektrodowe, takie jak maja byc).