Podświetlenie tapicerki
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Podświetlenie tapicerki
Witam wszystkich. Jeśli temat jest na forum to bardzo przepraszam. Jak w temacie nie działa podświetlenie tapicerki tzn. po odpaleniu auta świeci się przycisk załączający światła. Po włączeniu pozycyjnych czy mijania nie podświetla żadnych przycisków radia klimy(również włącznik świateł gaśnie przed przełączeniem świecił). Świca tylko zegary ale mam wrażenie że kolor jest lekko wyblakły , jakby zwarcie gdzieś było. Proszę o jakiekolwiek wskazówki ,schematy. Dziękuje wszystkim za pomoc. Pozdrawiam.
Podświetlenie tapicerki
wyjmij, wypnij wtyczkę z popielniczki, wyjmij żaróweczkę ze środkowego pokrętła jeśli masz ręczną regulację ogrzewania. Napisz czy pomogło wypięcie
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Podświetlenie tapicerki
Witam dzieki za szybką odpowiedź. Na początku wyjąłem bezpiecznik z zapalniczki i jakby wszystko wróciło do normy lecz po chwili zgasło ponownie. Zabrałem sie za gniazdo. Po wyjeciu znów euforia działa , druga próba znów nie działa. Poruszałem kablem zasilającym idącym do zapalniczki mignęło i ciemność. Włożyłem rece do środka i wyczułem dwa luźne przewody. Jeden masz na zdjeciu drugi za krótki żeby fote walnąc (wyglądał jak "czincz" tylko bez ekranu). Mam climatronic wiec takiego pokretła nie mam.Dodam jeszcze że po tym dzisiejszym podejściu zegary pala się mocno ale nie działą ich przyciemnianie. Pozdrawiam:)
Witam ponownie dzis sie zabiore za wlacznik swiatel i ten potencjometr od sciemniania. Wyciagne wyczyszcze. Jedno pytanie - ktore piny zewrzec zeby sprawdzic to podswietlenie. Podepne jeszcze kompa moze wag cos wywali. Pozdrawiam.
Witam ponownie dzis sie zabiore za wlacznik swiatel i ten potencjometr od sciemniania. Wyciagne wyczyszcze. Jedno pytanie - ktore piny zewrzec zeby sprawdzic to podswietlenie. Podepne jeszcze kompa moze wag cos wywali. Pozdrawiam.
Podświetlenie tapicerki
Witam ponownie !! Dzisiaj udało mi się wkońcu dojechać na złomowisko i podmienić włącznik swiateł i potencjometr nasycenia. Ale bez skutku. Jakieś porady ?? Gdzie wogóle tego szukać? (okolice przekaźników??) Może podeśle ktoś jakiś schemat?? bede wdzięczny pozdrawiam
Podświetlenie tapicerki
Trzeba sprawdzić ciągłość przewodów wychodzących o tego regulatora natężenia.
Podświetlenie tapicerki
masakra - odepnij tą wtyczkę 3 pinową od zapalniczki a nie pisz co to za kabelek - bo to jest od anteny nawigacjibogiel7 pisze:Poruszałem kablem zasilającym idącym do zapalniczki mignęło i ciemność.
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
Podświetlenie tapicerki
Dzięki za odp Wtyczka wypięta nic to nie dało , jedynie kable sprawdzic jak cos. Ale własnie co mniej wiecej ?? Dobrze wiedzieć że to od nawi pozdro
Podświetlenie tapicerki
Cześć wszystkim. Pytania: czy rozkręcają elementy tapicerki pod kierownica znajde przyczyne mojego problemu(czy raczej będzie trzeba rozkręcić wszystko)? I czy za te usterke może odpowiadać przekaźnik świateł mijania?
Podświetlenie tapicerki
nie ma przekaźnika świateł mijania w mk4bogiel7 pisze:I czy za te usterke może odpowiadać przekaźnik świateł mijania?
Podświetlenie tapicerki
włącznikiem świateł włączasz światła, tam są styki - gdzieś byłą moja porada - nie chce mi się szukać więc posiłkuję się innym forum link. Stamtąd idzie też sygnał dla podświetlenia włączników, który przechodzi przez ściemniacz - regulator umiejscowiony obok włącznika. Natomiast światła mijania czy drogowe nie mają przekaźników - jest co prawda przekaźnik świateł rzadko stosowany - służący do sygnalizacji spalonej żarówki ale ja oryginalnie jeszcze w golfie takiego nie spotkałem, w wersji amerykańskiej jest też przekaźnik załączający światła mijania po puszczeniu hamulca pomocniczego (ręcznego)