[Mk3] Ktoredy przelozyc kabel
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[Mk3] Ktoredy przelozyc kabel
Witam Chce przelazyc kabel od CB z wew do akumulatora..Ktoredy w Mk3 najlepiej go przelazyc aby wyszedl pod maska?
- Chmielu
- Forumowy spamer :)

- Kontakt:
Jest fabryczne miejsce na wiązkę kabli.grax pisze:Witam Chce przelazyc kabel od CB z wew do akumulatora..Ktoredy w Mk3 najlepiej go przelazyc aby wyszedl pod maska?
Najlepiej by było jakbyś zdjął plastikową osłonę pod kierownicą.
Wrzuć sobie na podłogę jakieś światło.
Potem udaj się pod maskę
Mniej więcej za zbiorniczkiem wyrównawczym znajduję się otwór idący do kabiny.
Powinieneś zobaczyć prześwit jak w środku będziesz miał zapalone swiatło jakieś na podłodze - bez światła będzie trudniej troszkę
No a generalnie przeciągnięcie kabla to najlepiej jakiś w miarę sztywny drut, wkładasz go w ten otwór, doczepiasz interesujący Cię kabelek i przeciągasz
Człowiek może bez końca patrzeć na dwie rzeczy. Na lewego cycka.... i na prawego.
Passat 1.8T - projekt K04
- Chmielu
- Forumowy spamer :)

- Kontakt:
Oczywiście tak też jak najbardziej możnatwardy pisze:Jeżeli chcesz podłaczyć zasilanie to nie trzeba go ciagnąć pod maske. podłącz pod kable zasilajace zapalniczke. Są one przystosowane do duzych obciażeń , oszczędzi Ci to czasu i zabawy.
Ja odpowiedziałem tylko na zadane pytanie
Człowiek może bez końca patrzeć na dwie rzeczy. Na lewego cycka.... i na prawego.
- bomberxl
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
Ja pociągnąłem za bezpiecznikami przez zaślepę gumową,ale w mkII.Lepiej zdecydowanie bezpośrednio z akumulatora z bezpiecznikiem przelotowym.Biorąc z instalacji można słyszeć czasem w cb własny silnik,a to nie komfortowe.
no to nareszcie necik w domu i przepraszam za nie uzywanie polskich liter z powodu ich braku :-)
- grzechu2410nn
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
Powiem Ci jak ja to zrobiłem.
Jak odkręcisz osłonę bezpieczników i zdejmiesz z uchwytów skrzynkę bezpiecznikową, to w górnej części jest otwór na przewód od oryginalnej anteny UKF.
Widać go od zewnątrz jak otworzysz maskę i zerkniesz pod podszybie. Pamiętaj aby go dobrze umocować, bo tam jest ruchomy mechanizm wycieraczek (coby nie przetarł się kabelek). Z tamtąd to już prosta droga do akumulatorka.
Jak odkręcisz osłonę bezpieczników i zdejmiesz z uchwytów skrzynkę bezpiecznikową, to w górnej części jest otwór na przewód od oryginalnej anteny UKF.
Widać go od zewnątrz jak otworzysz maskę i zerkniesz pod podszybie. Pamiętaj aby go dobrze umocować, bo tam jest ruchomy mechanizm wycieraczek (coby nie przetarł się kabelek). Z tamtąd to już prosta droga do akumulatorka.