Witam mieszkam w UK od niedawna i kupiłem sobie VW Golf IV rocznik 2000 o silniku 1.4 16V.
Mój problem polega na tym, że podczas jazdy silnik najzwyklej gaśnie... Jadę jadę i po prostu nagle gaśnie... odpalę go zaraz i jak ruszam znów gaśnie, jak odpalę i postoję chwilę w miejscu ruszę znów to już chodzi bez problemów, miałem ostatnio problem z zapchaną odmą (sprawdzałem teraz jest drożna), niedawno wymieniałem olej silnikowy filtr oleju, filtr paliwa i filtr powietrza, byłem też u mechanika co przeczyścił mi sitko od zbiornika paliwa
Pytanie do was czy szukać problemy od strony elektryki ( nowy alternator i akumulator - więc to odpada) czy jednak przyczyny szukać w paliwie ???
Help
Samochód gaśnie podczas jazdy Golf 1.4 16V 2000r.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Miałem problemy z gaśnięciem, pierwsze co okazał się czujnik wałka rozrządu, drugim razem przekaźnik pompy paliwa.
Zacząłbym od tego
Zacząłbym od tego
Zobacz na kompie czy nie masz błędu od czujnika g28 - obrotów wału korbowego silnika.
pytanie dodatkowe czy to z reguły będzie gasł na zimnym silniku czy kiedy się mu uwidzi ?
Jeżeli chodzi o g28 to przeważnie gaśnie na rozgrzanym silniku. Jeżeli problem jest np w przekaźniku pompy paliwa to może być w każdej chwili.