Dłubiemy i swapujemy 1.8T
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Re: Dłubiemy i swapujemy 1.8T
zamierzam w przyszłym.sezonie lekko dlubnac moje 1.8t mam.k03s i przy tym.zostanę zastanawiam.się nad dolozeniem.wskaźnika egt, w sumie zestawik kupiłem już w tamtym sezonie ale z racji seryjnego braku na niego miejsca go nie zamontowalem
teraz się ponownie nad tym.zastanawiam, idę w moc rzędu 230km ewentualnie kiedys hybryda k03s czyli do ok 250km-czy jest sens? czy przy takich mocach nie będzie az tak niebezpiecznych temperatur żeby się tym.przejmowac?
jeśli sens jest to gdzie nawiercac otwór na sondę? przy samej turbinie czy jak najblozej glowicy?
nie bardzo mogłem znaleźć czy ludzie wogle ludzie montuje takie czujniki do tak małych turbin
teraz się ponownie nad tym.zastanawiam, idę w moc rzędu 230km ewentualnie kiedys hybryda k03s czyli do ok 250km-czy jest sens? czy przy takich mocach nie będzie az tak niebezpiecznych temperatur żeby się tym.przejmowac?
jeśli sens jest to gdzie nawiercac otwór na sondę? przy samej turbinie czy jak najblozej glowicy?
nie bardzo mogłem znaleźć czy ludzie wogle ludzie montuje takie czujniki do tak małych turbin
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Raczej nie ma sensu... Chyba, ze dla bajery
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
Witam,
Mam pytanie w kwestii śrub głowicy w AGU
Dla mocy ok 350hp kupować i zakładać szpilki ARP czy kupić np: nowe oem śruby i skręcić na dwa razy ?
Mam pytanie w kwestii śrub głowicy w AGU
Dla mocy ok 350hp kupować i zakładać szpilki ARP czy kupić np: nowe oem śruby i skręcić na dwa razy ?
Mam jeszcze pytanie w kwestii tłoków:
Tłoki z BAM, APY APX mają oznaczenie 81P30 W4+, mam do kupienia tłoki o oznaczeniu 81P30 W5+
Czy widoczna różnica w oznaczeniu ma jakieś znaczenie ?
Tłoki z BAM, APY APX mają oznaczenie 81P30 W4+, mam do kupienia tłoki o oznaczeniu 81P30 W5+
Czy widoczna różnica w oznaczeniu ma jakieś znaczenie ?
Mam taki dylemat...
Przymierzam się do zrobienia czystki pod maską, tj. wywalenie SAI, N112, N249 i uproszczenie EVAPu. Zastanawia mnie tylko sprawa N249 - duuużo osób mówi wywalaj śmiało.... Ale przeczytałem w paru miejscach że... Sterowanie DVka za pomocą posciśnienia bezpośrednio z kolektora powoduje dość duży skok ciśnienia w chwili zamknięcia przepustnicy do momentu aż utworzy się na tyle posciśnienia żeby otworzyć DV - niby krótka chwila, ale jednak.
Ktoś to ładnie opisał tutaj
http://www.audizine.com/forum/showthrea ... -not-do-it" onclick="window.open(this.href);return false;
Co o tym sądzicie?
Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka
Przymierzam się do zrobienia czystki pod maską, tj. wywalenie SAI, N112, N249 i uproszczenie EVAPu. Zastanawia mnie tylko sprawa N249 - duuużo osób mówi wywalaj śmiało.... Ale przeczytałem w paru miejscach że... Sterowanie DVka za pomocą posciśnienia bezpośrednio z kolektora powoduje dość duży skok ciśnienia w chwili zamknięcia przepustnicy do momentu aż utworzy się na tyle posciśnienia żeby otworzyć DV - niby krótka chwila, ale jednak.
Ktoś to ładnie opisał tutaj
http://www.audizine.com/forum/showthrea ... -not-do-it" onclick="window.open(this.href);return false;
Co o tym sądzicie?
Ostatnio zmieniony czw sty 19, 2017 14:59 przez filip2, łącznie zmieniany 1 raz.
vRSzkodnik - nic więcej, nic mniej jak Octavia II RS w gnoju
No pewnie ze dobrze ktos napisal, n249 steruje dv natychmiast bo podlaczona jest do linii podcisnienia z akumulatorem podcisnienia ( taka gruszka), pelni tez funkcje bezpieczenstwa bo moze otworzyc dv nawet gdy w dolocie jest doladowanie np. w czasie mocnego przeladowania turbiny.
Popraw linka. Odnosnie tego duzego cisnienia to jakies dziwne. Gdzie ono sie tworzy ? Przed przepustnicą dla silnika bezpieczne a turbo tez od tego nie padnie w miesiac. Chyba ze Twoje robi 2.5b a przy zamknieciu przepustnicy cisnienie idzie ponad 4bar, to bym sie martwil.
mk2 gti 2.0 16Vsc 4Motion viewtopic.php?f=160&t=252428" onclick="window.open(this.href);return false;
Just like It https://www.facebook.com/VW-Golf-Mk2-GT ... 101982262/" onclick="window.open(this.href);return false;
Just like It https://www.facebook.com/VW-Golf-Mk2-GT ... 101982262/" onclick="window.open(this.href);return false;
Poprawione
Chodzi o to że w momencie zamknięcia przepustnicy cisnienie momentalnie wzrasta bo mija chwilka zanim wytworzy się podciśnienie w kolektorze które otworzy zawór DV. Nie jest to jakiś duży okres czasu, ale jednak może to powodować cofnięcie w jedynym mozliwym kierunku, tj na łopatki turbiny, co powoduje nagłe wytracenie prędkości
Chodzi o to że w momencie zamknięcia przepustnicy cisnienie momentalnie wzrasta bo mija chwilka zanim wytworzy się podciśnienie w kolektorze które otworzy zawór DV. Nie jest to jakiś duży okres czasu, ale jednak może to powodować cofnięcie w jedynym mozliwym kierunku, tj na łopatki turbiny, co powoduje nagłe wytracenie prędkości
vRSzkodnik - nic więcej, nic mniej jak Octavia II RS w gnoju
Witam,
Czy ktoś może pomóc w sprawie tłoków:
Mam możliwość montażu jednego z dwóch kpl tłoków:
[i
Proszę o informację które będą lepsze dla setupu 350hp
Czy ktoś może pomóc w sprawie tłoków:
Mam możliwość montażu jednego z dwóch kpl tłoków:
[i
Proszę o informację które będą lepsze dla setupu 350hp
Panowie, potrzebuje porady.
Kupiłem AUMa. Mocowo celuje w 200-220 KM. Auto to rodzinne kombi i będzie śmigło na LPG. Kupiłem wtryski od BAMa, spawa się DP.
I teraz zastanawiam się, co bardziej przysłuży się silnikowi - TIP, czy FMIC?
Zależy mi, aby jak najszybciej wystroić auto już docelowo i pojechać na założenie LPG.
Mi osobiście wydaje się, że FMIC obniży w jakimś stopniu temp. w silniku i pozwoli utrzymać moc w gorące dni. Z drugiej strony jeśli nie zamierzam jakoś szczególnie pałować auta to może seryjny jakoś da radę i może jednak brać TIPa?
Kupiłem AUMa. Mocowo celuje w 200-220 KM. Auto to rodzinne kombi i będzie śmigło na LPG. Kupiłem wtryski od BAMa, spawa się DP.
I teraz zastanawiam się, co bardziej przysłuży się silnikowi - TIP, czy FMIC?
Zależy mi, aby jak najszybciej wystroić auto już docelowo i pojechać na założenie LPG.
Mi osobiście wydaje się, że FMIC obniży w jakimś stopniu temp. w silniku i pozwoli utrzymać moc w gorące dni. Z drugiej strony jeśli nie zamierzam jakoś szczególnie pałować auta to może seryjny jakoś da radę i może jednak brać TIPa?
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
FMIC rób, bo seryjny może puchnąć. TIP tez daje przyrosty ale wydaje mi się, że FMIC bardziej przysłuży się silnikowi.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf
- k0nr4d
- _
- Auto: GSXR/A8
- Silnik: R4V8
- Kontakt:
200-220 to się robi samym programem, jak silnik i pompa zdrowa, tylko faktycznie, latem w dolocie potrafi być prawie 80 stopni. Po wtryskach i FMIC spokojnie będzie te 220. TIP przy takiej mocy wystarczy seryjny.