1.6 ABU czy to to samo co AEE
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam. Szukam informacji na temat tych dwóch silników a konkretnie tego czy te słupki się czymś różnią. Wiem że jeden to wielopunkt a drugi to mono ale np czy łapy i kolektory da się podmienić.
Musze zmienić silnik w golfie (mam ABU) a jest pod ręką AEE z felici i nie wiem czy podejdzie.
Musze zmienić silnik w golfie (mam ABU) a jest pod ręką AEE z felici i nie wiem czy podejdzie.
Bez przeróbek nie bedzie pasować. Koniecznie chcesz AEE ? Nie da się odratować ABU ? ABU dużo bardziej wdzięczny silnik, AEE to loteria, wiem bo mam. ABU miałem i złego słowa nie powiem.
Ten AEE siedzi jeszcze w budzie felici, od nowosci byla w jednych rekach. Mam w planie sam slupek przelozyc.
A jakie figle Ci ten AEE odstawia?
A jakie figle Ci ten AEE odstawia?
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=139&t=604566" onclick="window.open(this.href);return false;
I takich tematów znajdziesz sporo. A nie znalazłem jeszcze żadnego zakończonego postem który daje rozwiązanie.
Nie mówię oczywiście że w Twoim przypadku bedzie podobnie.
I takich tematów znajdziesz sporo. A nie znalazłem jeszcze żadnego zakończonego postem który daje rozwiązanie.
Nie mówię oczywiście że w Twoim przypadku bedzie podobnie.
Tylko pytanie czy wiekszosc problemow dotyczy np ukladu wyryskowego i osprzetu czy raczej wad samego silnika. Tak jak mowilem wczesniej chce wrzucic sam slupek od AEE, reszta (w tym monowtrysk) zostanie od ABU. I ponawiam pytanie czy podejdzie?
No raczej nie bardzo kolego, przecież jak chcesz zasilić ten silnik monowtryskiem, skoro przystosowany jest do czterech wtrysków paliwa ? do tego inne podejscie pod skrzynie, rozrusznik w innym miejscu itp...
- KoguT
- I am the Stig
- Auto: VW Golf MK4 Cabrio
- Silnik: ABF
- Kontakt:
Co Wy piszecie?
Przecież ABU i AEE to te same słupki... Tyle że w AEE jest wielopunkt. W kanałach dolotowych niema łezek pod wtryski bo są umiejscowione w plastikowym dolocie.
Nawet do ABU montowało się wałek rozrządu z AEE bo dodawał momentu.
Jak goły słupek uzbroisz osprzętem z ABU to odpalasz i ma działać.
Przecież ABU i AEE to te same słupki... Tyle że w AEE jest wielopunkt. W kanałach dolotowych niema łezek pod wtryski bo są umiejscowione w plastikowym dolocie.
Nawet do ABU montowało się wałek rozrządu z AEE bo dodawał momentu.
Jak nie pasuje jak to ten sam blok? Gdzie jest Twoim zdaniem rozrusznik jak nie z tyłu? Co masz na myśli mówiąc "itp"??blazejj pisze:do tego inne podejscie pod skrzynie, rozrusznik w innym miejscu itp...
Jak goły słupek uzbroisz osprzętem z ABU to odpalasz i ma działać.