[ mk2 ] Co to za silnik??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Direct
- Ma gadane
- Kontakt:
to nawet ladny wynik..ale ja raczej nie zamierzam zakladac LPG, wiec jak wychodzi spalanie takiego silnika ale na benzynie...przypomina to ściane płaczu na stacji benzynowej??bomberxl pisze:Mam 1.8 RH na 2E2 z gazownią--------spoko.Ile depniesz tyle idzie,ile wlejesz tyle spali(10.5 gazu na mieście).
Pytam bo zawsze bylem straszony takimi silnikami z powodu ich spalania.
A jak wyglada sprawa z układem wydechowym??..ma inną średnicę??..trzeba caly układ wymieniac?? Czy te śilniki sa kłopotliwe??
- bomberxl
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Silnik oki,na benzynie 8.5-9 w mieście,ale mówimy o jeździe.Przy spokojnym kierowaniu nie sprawdzałem.A na trasie prz jeździe około 100 poniżej 8 l.A wydech na pewno trzeba zmienić.
[ Dodano: 09 Paź 2006 20:36 ]
Spalanie zależy poprostu od nogi i dbania o obsługę auta.
[ Dodano: 09 Paź 2006 20:36 ]
Spalanie zależy poprostu od nogi i dbania o obsługę auta.
no to nareszcie necik w domu i przepraszam za nie uzywanie polskich liter z powodu ich braku :-)
- bomberxl
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Z 1.3 na 1.6:
-elektryka została bz.
-dorobiłem podstawę pod gaźnik z ebonitu(płyta do starych tablic z bezpiecznikami w chałupie)
-oczywiście inne kolektory
-mocowanie od strony rozrządu w nieco innym miejscu
1.6 następnie mi popaprańcy ukradli autko(chamy,itd.........)
Udało się ich dorwać,auto na złom,kaskę oddawali.
Jak oddali to kupiłem obecnego,fajowego MK II 1.8 GT 5D i założyłem gaz za 1.300,00 i śmigam nonstop.
[ Dodano: 09 Paź 2006 21:00 ]
a chłodnicę na pewno zmienić trzeba.
-elektryka została bz.
-dorobiłem podstawę pod gaźnik z ebonitu(płyta do starych tablic z bezpiecznikami w chałupie)
-oczywiście inne kolektory
-mocowanie od strony rozrządu w nieco innym miejscu
1.6 następnie mi popaprańcy ukradli autko(chamy,itd.........)
Udało się ich dorwać,auto na złom,kaskę oddawali.
Jak oddali to kupiłem obecnego,fajowego MK II 1.8 GT 5D i założyłem gaz za 1.300,00 i śmigam nonstop.
[ Dodano: 09 Paź 2006 21:00 ]
a chłodnicę na pewno zmienić trzeba.
no to nareszcie necik w domu i przepraszam za nie uzywanie polskich liter z powodu ich braku :-)