Witam. Mój problem polega na tym, że cały czas, nawet bez kluczyka w stacyjce na przewodach (biały+brązowy) odpowiedzialnych za podgrzewanie lusterek jest napięcie ok 5V (przy temp. zewn. 13 stopni). Dopiero po włączeniu podgrzewania szyb zmienia się na 12V. Proszę o informację czy takie napięcie (stałe 5V) jest normalne i czy nie spowoduje z czasem przepalenia mat grzewczych, bądź rozładowania akumulatora. Czytałem że niektóre oryginalne maty miały jakieś termostaty, ale tanie zamienniki ich nie posiadają. PS: w obydwu lusterkach występuje ten problem.
PS2: obecnie nie mam jak sprawdzić co się stanie bo w jednym wkład mam nieoryginalny bez maty a w drugim mata jest przepalona (700ohmów)
Problem z podgrzewanymi lusterkami
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam
Podłączę się pod temat propo lusterek w Golfie IV, chciałbym zapytać do czego służy przycik na przełączniku podgrzewanie lusterek, na zamieszczonym poniżej zdjęciu. Z góry dziękuje.
Podłączę się pod temat propo lusterek w Golfie IV, chciałbym zapytać do czego służy przycik na przełączniku podgrzewanie lusterek, na zamieszczonym poniżej zdjęciu. Z góry dziękuje.
Re: Problem z podgrzewanymi lusterkami
Vindiesel: Jak na moje to składanie lusterek, bynajmniej tak miałem w paseratti, podgrzewanie jest w pozycji "0"
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
składanie lusterek - jednak rzadko który Golf posiada tą funkcję, przeważnie jest sam przełącznik