to to chyba najmniejszy problemDziku VR6 pisze:problem to półosie,
Golf mk2 wg. Michała - ARL 315KM/615Nm + CLIMATRONIC i inne wodotryski.
Moderator: G0 Karcio
Golf drugi Michała-1,9 GTD/AAZ-191PS/325Nm + CLIMATRONIC
„Nie umiera ten, kto trwa w sercach i pamięci naszej”
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Dokładnie Tomaszu. Najbardziej dobija mnie myśl o kabelkach i zamontowaniu licznika...Stalu pisze:to to chyba najmniejszy problem
Jeszcze trochę mam zgryz odnośnie pedaliery. Nie wiem,czy sam od gazu swapować,a pozostałe zostawić (jeśli mają wejścia na czujnik położenia pedałów),czy od razy wszystkie swapować
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Michał_1977, kabelki ogarniemy, nie bój...a z licznikiem co za problem? Chcesz wpakować ten z mk4 żeby był (a może problem z obrotkiem i prędkością? - nie wiem jak to masz obecnie) czy chodzi tylko o immo?
- mikolajmakoski1
- Forum Master
Grubo widze sie bedzie dzialo. Dawca widze tez tlusty.. na graty bd lecial??
"Dla ciebie to wkładanie kasy w starego golfa,dla mnie to wkładanie serca w pasje."
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 6&start=56
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 6&start=56
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Karolku,immo zdjęty. Najchętniej zostawiłbym swój licznik,ale osoby,które robią moduły,żeby był naped mojego obrotka i licznika,wołają po pincet za to i to chyba za licznik osobno i obrotek też.Qto pisze:Chcesz wpakować ten z mk4 żeby był (a może problem z obrotkiem i prędkością? - nie wiem jak to masz obecnie) czy chodzi tylko o immo?
Średnio mi się uśmiecha wywalić tauzena na uruchomienie licznika.
Natomiast jeśli chodzi o licznik mk4,to będzie trudniej wkomponować go w deskę.
Dawca,po wyjęciu przeze mnie swapa,przez siostrzeńca całego skórzanego wnętrza,wraca do swojego właściciela,czyli na szrot. Jak coś ktoś,to pisaćmikolajmakoski1 pisze: Dawca widze tez tlusty.. na graty bd lecial??
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Łatwiej z całą deskąMichał_1977 pisze:Natomiast jeśli chodzi o licznik mk4,to będzie trudniej wkomponować go w deskę.
...ale z tym też jest rzeźba
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Tiaaa...już zjebe dostałem od towarzystwa,za taki pomysłQto pisze:Łatwiej z całą deską
już odstaw to piwoQto pisze:Łatwiej z całą deską
osobiście bym przyjechał i wbił siekierę w tą deskę jak by założyłMichał_1977 pisze: od towarzystwa,za taki pomysł
„Nie umiera ten, kto trwa w sercach i pamięci naszej”
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: Golf drugi Michała-1,9 GTD/AAZ-191PS/325Nm + CLIMATRONIC
Obrotomierz obsłużysz z alternatora, tak jak jest to w mk2 i zadziała bez problemów, wystarczy podpiąć się pod odpowiednią diodę w mostku. ECU i tak dostanie sygnał z czujnika położenia wału (przynajmniej tak mi się wydaje). A tak czy siak, oba są sterowane impulsami, będą się rożnic pewnie częstotliwością. Gorzej z prędkościomierzem, tu już napęd wydaje się nieodzowny, głównie ze względu na licznik kilometrów. Być może nadał by się silnik elektryczny sprzężony z linką i przetwornik częstotliwość/napięcie. Chyba, że jest jakaś szansa napędzić linkę ze skrzyni.Michał_1977 pisze:Karolku,immo zdjęty. Najchętniej zostawiłbym swój licznik,ale osoby,które robią moduły,żeby był naped mojego obrotka i licznika,wołają po pincet za to i to chyba za licznik osobno i obrotek też.Qto pisze:Chcesz wpakować ten z mk4 żeby był (a może problem z obrotkiem i prędkością? - nie wiem jak to masz obecnie) czy chodzi tylko o immo?
Średnio mi się uśmiecha wywalić tauzena na uruchomienie licznika.
Natomiast jeśli chodzi o licznik mk4,to będzie trudniej wkomponować go w deskę.
Dawca,po wyjęciu przeze mnie swapa,przez siostrzeńca całego skórzanego wnętrza,wraca do swojego właściciela,czyli na szrot. Jak coś ktoś,to pisaćmikolajmakoski1 pisze: Dawca widze tez tlusty.. na graty bd lecial??
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
- marcinas1983
- VW Baron
- Kontakt:
Golf drugi Michała-1,9 GTD/AAZ-191PS/443Nm + CLIMATRONIC
Michał_1977, a miał być robiony pomiar jeszcze na wtryskach z merca...
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Wtryski z Merca skapitulowały. Po wrzuceniu ich na próbnik,wyszły cuda-cudeńka.Każdy inaczej dawał,a nie będę przecież inwestował 2 stów w nowe rozpylacze,tylko po to,żeby zrobić pomiar.marcinas1983 pisze:miał być robiony pomiar jeszcze na wtryskach z merca
Może nowy właściciel silnika - Havan - zrobi taki pomiar i podzieli się informacjami
- kret077744
- Forum Master
Jeszcze jakbyś wnętrze przełożył to by była czwórka w skórze dwójki
Najgorsze że kabelków przybędzie
ale to już nie bedzie klekot a miłe łagodne pomrukiwanie...
Na jaką moc planujesz chipować ??
Zaglądasz w motor czy wstawiasz tak jak jest ?
Co do uszczelek, z tylnich drzwi też stykną, tymbardziej że zaadoptowałeś do 3D i jeszcze skracałeś, tylne na pewno bedą mniej zmęczone. można szukać od każdego galaxy/alhambra/sharan i to nawet z tych przed liftowych 96-00.
Za pomysł wielki + dla Ciebie.
Niedługo nie bedzie uszczelek na złomach wszyscy z forum wybiorą co jest...
Najgorsze że kabelków przybędzie
ale to już nie bedzie klekot a miłe łagodne pomrukiwanie...
Na jaką moc planujesz chipować ??
Zaglądasz w motor czy wstawiasz tak jak jest ?
Co do uszczelek, z tylnich drzwi też stykną, tymbardziej że zaadoptowałeś do 3D i jeszcze skracałeś, tylne na pewno bedą mniej zmęczone. można szukać od każdego galaxy/alhambra/sharan i to nawet z tych przed liftowych 96-00.
Za pomysł wielki + dla Ciebie.
Niedługo nie bedzie uszczelek na złomach wszyscy z forum wybiorą co jest...
Golf Country 4x4 1.9 TD AAZ
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=591164" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=591164" onclick="window.open(this.href);return false;
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Plan jest taki,żeby z grodzi silnika,wywalić cały starszy szit i wstawić kablotekę z mk4.kret077744 pisze:Najgorsze że kabelków przybędzie
Na razie tylko seria,przez ok.1-2 wymiany oleju. Później zmiana gratów i 3 z przodukret077744 pisze:Na jaką moc planujesz chipować ??
Nierząd zmieniłem,zapiąłem VCDS,posprawdzałem pompki,podniosłem pokrywę-wałek zdrów. Praca silnika? mmMMMmmm ...kret077744 pisze:Zaglądasz w motor czy wstawiasz tak jak jest ?
Stykną,ale nie do 3Dkret077744 pisze:Co do uszczelek, z tylnich drzwi też stykną
Być może. Ja miałem do czynienia z poliftem,więc co do tego,jestem pewny w 100%.kret077744 pisze:od każdego galaxy/alhambra/sharan i to nawet z tych przed liftowych 96-00
Na fejsbookowej stronie naszego forum napisałem,tutaj w dz. technicznym,na vwzone,na vag-podkarpacie etc. Ty nawet nie wiesz ile PW już musiałem odpisać...kret077744 pisze:Niedługo nie bedzie uszczelek na złomach wszyscy z forum wybiorą co jest