Z forum LEONA - sam zastosowałem się do podpowiedzi i działa!misiu126 pisze: Musze mieć pewność że napewno będzie działać poczekam aż ktoś inny wypowie się
Polecam przeczytać całą stronę.http://leonclub.pl/forum/viewtopic.php?f=45&t=25399 pisze:Z tego co wiem moduł pamięci znajdujący się pod siedziskiem fotela musi być odpowiedni do modułu komfortu, tzn
starsze roczniki (<= 2002) miały moduł komf. "1J0 959 799" i do nich jest moduł w fotelu "3B1 959 760 A"
młodsze roczniki (>= 2002) miały moduł komf. "1C0 959 799" i do nich jest moduł w fotelu "3B1 959 760 E"
Niestety w leonie po 2002 (czyli po zmianie modułu komfortu) przestano w ogóle montować fotele z pamięcią, więc jeśli masz fotele ori z leona/toledo II to masz w nich na pewno stary moduł pamięci (A). Jeśli masz leona ze starym modułem komfortu (1J0) to wystarczy podciągnąć wiązkę, w przypadku leona >= 2002 musisz dodatkowo wymienić moduł pamięci w fotelu na nowszy (E).
Podłączenie:
Kupujesz kostkę brązową "1J0 937 733 A" i łączysz:
1pin -> linia K
9pin -> CAN-HIGH
10pin -> CAN-LOW
Wszystkie powyższe sygnały dochodzą np. do licznika, więc tam można się wpiąć.
Oczywiście jak chcesz aby działały również lusterka, to musisz mieć lustra z pamięcią oraz dodatkowo podłączyć piny 2-8.
Dodam, że taki moduł jest w Skodzie SuperB - w której elektryka jest dość często spotykana.
W razie czego, śmiało pisz do mnie, bo podłączenie pamięci mam już za sobą. a przed sobą pamięć lusterek.