Brak iskry 2.0 ABF
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Brak iskry 2.0 ABF
Cześć, Mam problem z ABFem, nie ma niestety iskry, czujnik położenia wału sprawny, cewka sprawna, kopułka, palec, przewody dobre, świece dobre, (czujnik halla jakby był zapsuty to by miał iskre, tak ? ) . i teraz pytania: Jak sprawdzic immo, jak sprawdzic sterownik silnika. Czytałem ostatnio na forum ze ktos miał podobny przypadek w mk3 abf, ale było bez rozwiązania .
Brak iskry 2.0 ABF
Jeszcze zauwazyłem ze jak przekrecam kluczyk na zapłon to pojawi się iskra, ale jak juz kręce rozrusznikiem to iskry nie ma
-
- VWGolf.pl Killer
Brak iskry 2.0 ABF
cewke zamień z dobrego,napięcie sprawdź na cewke czy nie ginie przy kręceniu,czujnik jaka rezystancja?
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
Brak iskry 2.0 ABF
Vag w ręce i sprawdź w blokach w trakcie kręcenia czy są obroty silnika . Jeżeli iskra przeskakuje po włączeniu zapłonu to cewka powinna być dobra . Immo nie jest od iskry .
Swap instalacji z grupy VAG .
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
Brak iskry 2.0 ABF
Jak się podłącza vaga pod ABF, bo jak swapowałem to nie widziałem zadnego gniazda obd, to jest silnik z toleda I 1998r. Trzeba podłączać sie z osobna pod jakies linie ? czy jak to jest?
-
- VWGolf.pl Killer
Brak iskry 2.0 ABF
kolego co z tą cewka,zmieniłeś na taką że 100% pewna,Toledo miało obd 1,sprawdź też przekaźnik sterowania silnikiem nr 30,rozbierać go do środka zewrzyj palcami i spróbuj odpalić...
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
Brak iskry 2.0 ABF
Przekaźnik sprawdzony i działa jak należy. nie mam miernika dzisiaj dostepnego.. tak to bym sprawdził jeszcze czy prąd dochodzi do cewki, a może da się sprawdzic żarówką ? ;D
Ostatnio zmieniony ndz paź 30, 2016 16:45 przez Chimek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- VWGolf.pl Killer
Brak iskry 2.0 ABF
zwarłeś go palcami...?
-
- VWGolf.pl Killer
Brak iskry 2.0 ABF
a patrzyłeś czy podczas kręcenia ten przekaźnik 30 zamyka się sam?
Brak iskry 2.0 ABF
przekrecam zapłon i on juz wtedy sie zamyka i jak krece to jest w tej samej pozycji, dopiero jak wyłącze zapłon to on po paru sekundach się przestawia (otwiera)
-
- VWGolf.pl Killer
Brak iskry 2.0 ABF
czyli działa,czujnik sprawdzałeś miernikiem?,napięcie na cewke przy kręceniu silnikiem jest 12v?