Wymiana drzwi
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Wymiana drzwi
Cześć,
chcę wymienić prawe przednie drzwi, które mam wgniecione. Czy ktoś orientuje się, ile coś takiego może kosztować (w jednym warsztacie powiedzieli mi, że 300 zł sama wymiana- cena ok?). Samochód to Golf 4 1.4 2000 r. Chcę, żeby po przełożeniu działał zamek, podnoszenie szyby itd., więc lepiej, żebym kupił gołe drzwi (takie jak tu: http://www.olx.pl/oferta/drzwi-golf-4-i ... d23ecf666a, tylko ładniejsze) czy w pełni wyposażone? Dobrze myślę, że przy w pełni wyposażonych wystarczy wymienić zamek, a może coś jeszcze? Dziękuję za odpowiedzi.
chcę wymienić prawe przednie drzwi, które mam wgniecione. Czy ktoś orientuje się, ile coś takiego może kosztować (w jednym warsztacie powiedzieli mi, że 300 zł sama wymiana- cena ok?). Samochód to Golf 4 1.4 2000 r. Chcę, żeby po przełożeniu działał zamek, podnoszenie szyby itd., więc lepiej, żebym kupił gołe drzwi (takie jak tu: http://www.olx.pl/oferta/drzwi-golf-4-i ... d23ecf666a, tylko ładniejsze) czy w pełni wyposażone? Dobrze myślę, że przy w pełni wyposażonych wystarczy wymienić zamek, a może coś jeszcze? Dziękuję za odpowiedzi.
Wymiana drzwi
Jeżeli masz w domu podstawowe narzędzia plus torxy i spline to sam to ogarniesz. Ja przekładałem koledze w mk IV właśnie przód, obawiałem się ale elegancko poszło. Zrobiłbym to w godzinkę, drzwi były gołe i wszystko zostało przełożone nawet listwa na drzwiach bo nie było.
Wymiana drzwi
Sam na pewno nie dam rady, dla mnie grzebanie w samochodzie to czarna magia (nawet nie wiem, co to splina). Rozkręcę, ale już raczej nie złożę, więc wolę pójść do fachowca
-
- Forum Master
Wymiana drzwi
300zł to wydaje mi się strasznie dużo za sama wymianę.
Jeżeli kupujesz drzwi uzbrojone- może okazać się ze musisz wymienić silniczek elektrycznych szyba na swój oraz wymienić wkładkę zamka
Musisz uważać żeby nie było to anglik, bo blacha drzwi nie pasuje.
Jeżeli kupujesz drzwi uzbrojone- może okazać się ze musisz wymienić silniczek elektrycznych szyba na swój oraz wymienić wkładkę zamka
Musisz uważać żeby nie było to anglik, bo blacha drzwi nie pasuje.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Wymiana drzwi
lepiej gole drzwi...i przełożyć swoje graty
w poliftach jak dobrze pamiętam są inne zawiasy także kupując takie drzwi będzie trzeba zawias przełożyć
w poliftach jak dobrze pamiętam są inne zawiasy także kupując takie drzwi będzie trzeba zawias przełożyć
Wymiana drzwi
Byłem już u mechanika i są przełożone - kosztowało to 100 zł i zajęło godzinę. Ale jeden problem - zauważyłem na drugi dzień, że drzwi otwierają się teraz od zewnątrz, ale nie od środka. Mogę to jakoś sam naprawić (jak?) czy podjechać do warsztatu i niech sami poprawiają?
- Garrison
- Forum Master
- Auto: Leon 5F Xperience
- Silnik: CZCA
Re: Wymiana drzwi
Jak klamka luźno chodzi i możesz ją pociągnąć do kąta prostego względem drzwi, to może linka nie jest założona. Zdejmij tapicerkę i zobaczysz linkę z haczykiem na końcu. Wkładasz go w oczko klamki, przy której masz też miejsce na plastik, by to było w jednym miejscu - rozłożysz to zobaczyszbianco90 pisze:Byłem już u mechanika i są przełożone - kosztowało to 100 zł i zajęło godzinę. Ale jeden problem - zauważyłem na drugi dzień, że drzwi otwierają się teraz od zewnątrz, ale nie od środka. Mogę to jakoś sam naprawić (jak?) czy podjechać do warsztatu i niech sami poprawiają?
Wymiana drzwi
Tak, chodzi luźno do kąta prostego. Ok, a dobrze myślę, że cały ten boczek zdejmę bez odkręcania? Chyba na zatrzaskach jest?
- Garrison
- Forum Master
- Auto: Leon 5F Xperience
- Silnik: CZCA
Tapicerka trzyma się na kilka śrub torx, T20 o ile mnie pamięć nie myli. Po odkręceniu, z wyczuciem do góry i zejdzie.bianco90 pisze:Tak, chodzi luźno do kąta prostego. Ok, a dobrze myślę, że cały ten boczek zdejmę bez odkręcania? Chyba na zatrzaskach jest?
- Vincet_Vega
- Nowicjusz
Wymiana drzwi
bianco90 w przednich drzwiach na dole masz zdaje się 3 śrubki na torx, musisz jeszcze rozpołowić klamkę i w niej są dwie śruby na śrubokręt krzyżak. Po tym musisz pociągnąć tapicerkę do siebie poczynając od dołu - jest na zatrzaskach i potem podnieść ją do góry, bo jest założona na rant przy uszczelce szyby.
-
- Nowicjusz
- Auto: Volkswagen Golf
Odgrzebuje bo mysle mad wymiana dwojga przednich drzwi (moje lapia coraz wiecej rudej). Golf 2ooo r, variant. Zamiar jest taki by kupic gole drzwi, graty do przelozenia, blacha już w kolor, do samodzielnego przelozenia. I tu dwa pytania bo nawet sobie nie zdawalem sprawy- 1. Muszą być tez poliftowe bo sprzed nie podejdzie zawias? 2. Co to znaczy, ze w angliku są inne blachy? W jakim sensie? Właśnie mialem już upatrzone w kolorze, w dobrym stanie i w dobrej cenie- z anglika HB 5D. Nie podejda?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Jeśli interesują Cię gole drzwi...to nie ma znaczenia czy anglik czy nie. 2000r to jeszcze drzwi przedliftowe.
-
- Nowicjusz
- Auto: Volkswagen Golf
Qto, chyba nie ma w golfach rzeczy której bys nie wiedzial =P duza jest roznica miedzy przed a po lifcie jesli chodzi o montaz? Trzeba rzezbic przy zawiasach?