Mam niecodzienny problem. Wpadla mi wazna czesc do otworu nawiewu, który
znajduje się pod przednim fotelem (golf IV). Niewiem co musze rozkręcić
aby dostać się głebiej. Bardzo proszę o pomoc. Z góry dziękuję.
[MK4] Nawiew pod przednim fotelem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
laki_lukasz
- Nowicjusz

- Kontakt:
[MK4] Nawiew pod przednim fotelem
Ostatnio zmieniony ndz paź 08, 2006 21:22 przez laki_lukasz, łącznie zmieniany 1 raz.
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer

Ta rura idzie po każdej stronie wzdłuż tunelu (przy tunelu) środkowum, na podłodze. Na lewą przechodzi nad nim (mnej więcej pod konsolą środkową). Mysiał byś rozebrać całą konsolę na tunelu, następnie wydzierać tapicerki (osłony progów itp) A spróbuj - jeśli część jest metalowa- to są w sklepach takie magnesy neodymowe na takiej sztywnej sprężynce (ma to długość około pół metra, daje się wyginać) do wyciągania drobnych rzeczy.
Jeśli nie, to musisz zrobić wszystko, aby zdjąć tapicerkę (dywanik, wygłuszenia pod nogami- od przodu samochodu), nie wiem czy te rury się w ogóle gdzieś dadzą rozłączyć, czy są pojedynczym elementem (może się łącza gdzieś pod deską w okolicach nagrzewnicy, wentylatora z całą obudową), bo nie widziałem, żeby się łączyły gdzieś 'w połowie drogi' (przynajmniej w MK3, a wątpię, żeby się to zmieniło).
Pozdrawiam
Pozdrawiam.
Jeśli nie, to musisz zrobić wszystko, aby zdjąć tapicerkę (dywanik, wygłuszenia pod nogami- od przodu samochodu), nie wiem czy te rury się w ogóle gdzieś dadzą rozłączyć, czy są pojedynczym elementem (może się łącza gdzieś pod deską w okolicach nagrzewnicy, wentylatora z całą obudową), bo nie widziałem, żeby się łączyły gdzieś 'w połowie drogi' (przynajmniej w MK3, a wątpię, żeby się to zmieniło).
Pozdrawiam
Pozdrawiam.
-
laki_lukasz
- Nowicjusz

- Kontakt:
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer

Ja to robilem w moim jak mi klima lała wodę. Widziałem tam właśnie te wszystjkie tunele powietrzne. Żeby go całego odsłonić, TRZEBA wygiąć całą wykładzinę, czyli zacząć od progu. Niestety jest tego... A te plastiki na tunelu łatwo się zdejmie
Nie wygląda to tak źle. W MK3 jestem w stanie rozkręcić to w pół godziny do godziny. Ale jak wyjąć tą płaską rurę, to trudno powiedzieć. Napewno nei trzeba wyciągać foteli. Jak znajdziesz łączenia rury, po prostu zdejmiesz i wysuniesz spod siedzenia.
Obie w trójce splaszczone schodzą z tunelu, i biegną po podłodze po środku. To tylko tak strasznie wygląda jak się mówi
Powodzenia.
Pozdrawiam.
Obie w trójce splaszczone schodzą z tunelu, i biegną po podłodze po środku. To tylko tak strasznie wygląda jak się mówi
Powodzenia.
Pozdrawiam.