Podświetlenie panelu nawiewu nie działa

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Garrison
Forum Master
Forum Master
Auto: Leon 5F Xperience
Silnik: CZCA

Podświetlenie panelu nawiewu nie działa

Post autor: Garrison » pt paź 21, 2016 18:34

Witam!

Na wstępie zaznaczam, że przeczytałem dużo wątków nt. podświetlenia panelu nawiewu, ale nie mogę się w nich wypowiedzieć, gdyż są w archiwum.
Przechodząc jednak do tematu właściwego - w tamtych tematach była mowa o wymianie żarówek i gotowe. No nie do końca - kupione dwie nowe żarówki (oznaczenie one mają T5) w Castoramie i jeszcze na parkingu wsadzone. Oczywiście nic nie świeci. Znalazłem poza forum informację, że pod środkowym pokrętłem, po wyjęciu blendy, wszelkich plastików, że ma się biały panel na widoku, jest czarne kółko z wycięciem na metalowy ząbek i mógł on wypaść. U mnie siedzi na miejscu i nie widzę by miał związek z żarówką. Przeczyściłem jednak styki, docisnąłem widoczne tam blaszki i zaczęła działać dmuchawa na 1 :bigok: Jeszcze trójka do reanimacji. Niestety oświetlenia jak nie było, tak nie ma. Czy za to odpowiada jakiś osobny bezpiecznik? Może problem leży głębiej i trzeba demontować cały panel nawiewu? Zaznaczam, że reszta podświetlenia działa (poza bagażnikiem, lampką w drzwiach kierowcy i schowku, ale to na dniach się zrobi).

Pozdrawiam!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”