Audi A3 Sportback Ambition TFSI 150KM S-tronic 2015 piteks
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, jhosef, Stalu, VIP
Testowałem juz wet coat ... 3-4 myciach juz powoli zanika. Bardzo latwo sie naklada. Kropelki bajeczne ale krótko lezy 

- piteks
- _
- Auto: A3 8Y 2,0 190KM
- Silnik: TFSI
Cudów od niego nie wymagam. Z drugiej strony jeśli wytrzymuje 3-4 mycia przy banalnej aplikacji gdzie nie trzeba się w ogóle namachać przy robocie, to nie jest tak źle
. Ja kupiłem go z myślą o porze zimowej, kiedy zaczyna siadać położony wosk, a nie bardzo jest czas i warunki aby rozpocząć zabawę z nakładaniem nowego, wygrzewaniem itd. 

- piteks
- _
Córkę ostatnio zachęciłem do łażenia po górach więc wyciągnąłem ją dzisiaj na Babią Górę
.
Widok z Sokolicy na masyw Babiej Góry

Widok na Tatry z Gówniaka

Widok z Babiej Góry na Kościółki i przełęcz Brona

I na koniec spalanie na trasie 80 km z przełęczy Krowiarki do domu

To pewnie efekt sporej części trasy z góry z jednym zatrzymaniem się na dobry obiadek

Widok z Sokolicy na masyw Babiej Góry

Widok na Tatry z Gówniaka

Widok z Babiej Góry na Kościółki i przełęcz Brona

I na koniec spalanie na trasie 80 km z przełęczy Krowiarki do domu

To pewnie efekt sporej części trasy z góry z jednym zatrzymaniem się na dobry obiadek

- piteks
- _
Wreszcie pogoda chwilowo dopisała więc była okazja aby dokonać małych zmian na lakierze
.
Jakieś tam odbicia są

W końcu może spokojnie potestuję jak długo siedzi, bo na golfie zanim padł, to auto zostało sprzedane

Jakieś tam odbicia są

W końcu może spokojnie potestuję jak długo siedzi, bo na golfie zanim padł, to auto zostało sprzedane

Czyli w Twoim przypadku to faktycznie mozna powiedziec, ze wlasciciel pod kocem trzymal i plakal jak sprzedawal Golfa (bo nie sprawdzil jak dlugo trzyma sie mazidelko)piteks pisze:W końcu może spokojnie potestuję jak długo siedzi, bo na golfie zanim padł, to auto zostało sprzedane

- piteks
- _
... i co tydzień w niedzielę jadę zobaczyć jak nowy właściciel o niego dba 

- piteks
- _
No i stuknęło pierwsze 15 tys. km
.
Oczywiście była wymiana oleju. Mam nadzieję, że teraz już nie będzie tak znikał jak do tej pory
.
Przy okazji wymiany zgłosiłem skrzypienie przedniego zawieszenia przy pokonywaniu nierówności. Szczególnie prawa strona bardzo 'koncertowała". Coś tam posmarowali i na razie cisza. Zmieniono mi też przy okazji jakiś soft, bo moje auto zostało objęte akcją serwisową dotyczącą "zarządzania energią".
Generalnie z auta jestem zadowolony. Najważniejsze dla mnie jest, to że do tej pory nie ma żadnych "świerszczy" w środku
. Zresztą jest to pierwsze moje auto, które po takim przebiegu zachowuje ciszę wewnątrz. Najgorzej pod tym wzgędem było w moim porzednim golfie mk7. Reszta też coś tam sygnalizowała ale rzadko i łatwo było to wyeliminować.
Jedynie w obecnym samochodzie czasem irytuje mnie automat. Najbardziej drażni, że przy ruszaniu z miejsca jak się chce szybko wystartować, to jest jakby chwilowa zwłoka. Tylko w trybie sport jest lepej. Nieby jest tryb manualny ale i tak skrzynia sama lepiej wie i zmienia po swojemu biegi. Dlatego ja przy następnej zmianie auta wrócę z radością do manuala
.
Czy kolejne auto, to też będzie Audi? Nie wiem, bo ostanio różne "dziwne" furki mi się podobają. Napewno największym atutem, przynajmniej mojej obecne A3 jest jakość spasowania wnętrza
.

Oczywiście była wymiana oleju. Mam nadzieję, że teraz już nie będzie tak znikał jak do tej pory

Przy okazji wymiany zgłosiłem skrzypienie przedniego zawieszenia przy pokonywaniu nierówności. Szczególnie prawa strona bardzo 'koncertowała". Coś tam posmarowali i na razie cisza. Zmieniono mi też przy okazji jakiś soft, bo moje auto zostało objęte akcją serwisową dotyczącą "zarządzania energią".
Generalnie z auta jestem zadowolony. Najważniejsze dla mnie jest, to że do tej pory nie ma żadnych "świerszczy" w środku

Jedynie w obecnym samochodzie czasem irytuje mnie automat. Najbardziej drażni, że przy ruszaniu z miejsca jak się chce szybko wystartować, to jest jakby chwilowa zwłoka. Tylko w trybie sport jest lepej. Nieby jest tryb manualny ale i tak skrzynia sama lepiej wie i zmienia po swojemu biegi. Dlatego ja przy następnej zmianie auta wrócę z radością do manuala

Czy kolejne auto, to też będzie Audi? Nie wiem, bo ostanio różne "dziwne" furki mi się podobają. Napewno największym atutem, przynajmniej mojej obecne A3 jest jakość spasowania wnętrza

Bo DQ200 to nie automat. Kup następne DQ250 lub DQ500 i wtedy zobaczysz co to automat. Twoja skrzynia pożyje max 150.000km - taka jej przypadłość. Ja już do manuala nie wrócę no chyba, że to będzie 911R - to jedyny jaki bym zaakceptował 

Jeżeli po zaparkowaniu nie patrzysz na niego zanim odejdziesz to kupiłeś sobie zły samochód.
- piteks
- _
Ja się po prostu nie przekonałem do automatu. Dwadzieścia siedem lat jazdy z manualem zrobiło swoje 

Ale czas idzie na przod, nie mozna sie tak opierac nowej technologiipiteks pisze:Dwadzieścia siedem lat jazdy z manualem zrobiło swoje

A skąd wiadomo jaki model skrzyni jest w danym aucie ? Niedawno woziłem się a7 3.0TDI 313 KM i też odniosłem wrażenie że po wciśnięciu pedału gazu do samego dołu jest chwilowe zawahanie dopiero potem auto rusza z impetem. Wszystkie automaty tak mają ? 

Re: Audi A3 Sportback Ambition TFSI 150KM S-tronic 2015 pite
Nie wszystkie, mialem okazje jezdzic nowa audi sq7 czy golf R to tam momentalnie redukcja byla, ale w starszych audi tez sie spotkalem z tym ze po wcisnieciu pedalu gazu byla sekunda namyslu :/mtb90 pisze:A skąd wiadomo jaki model skrzyni jest w danym aucie ? Niedawno woziłem się a7 3.0TDI 313 KM i też odniosłem wrażenie że po wciśnięciu pedału gazu do samego dołu jest chwilowe zawahanie dopiero potem auto rusza z impetem. Wszystkie automaty tak mają ?
- piteks
- _
Kamikaze prawie dwa tygodnie od nałożenia. Jak na prostotę nakładania, to nawet ładnie leży i nieźle kropelkuje

Zobaczymy jak będzie dalej

Zobaczymy jak będzie dalej