Biały dym na wolnych obrotach 1.9 bls
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam,
tak jak w temacie mam problem z autem a mianowicie dymi na wolnych obrotach białym dymem gryzacym. Poczatkowo przypuszczalem ze zatankowalem słabego paliwa, pojechalem do mechanika ktory wymienial 1 wtryskiwacz kazal zatankowac na innej stacji dolac srodek do czyszczenia wtryskiwaczy i problem przestal wystepowac ale to byl chyba tylko przypadek. Po około tygodniu problem powrocil i sie powtarza nie zawsze ale przewaznie na wolnych obrotach samochod dymi na bialo podczas jazdy wszystko jest dobrze. Korek oleju czysty nie robi sie maslo tak samo kolej plynu chlodzacego jest normalnie niebieski bez osadu. Auto przejechalo ostanio trase 1500 km i czasami przy postoju dymil jakies porady ? filtr czastek stalych niby wypalony 3% a wiec powinno byc w porzadku. Ogrzewanie działa
link do filmiku jak ten dym wyglada: " onclick="window.open(this.href);return false;
tak jak w temacie mam problem z autem a mianowicie dymi na wolnych obrotach białym dymem gryzacym. Poczatkowo przypuszczalem ze zatankowalem słabego paliwa, pojechalem do mechanika ktory wymienial 1 wtryskiwacz kazal zatankowac na innej stacji dolac srodek do czyszczenia wtryskiwaczy i problem przestal wystepowac ale to byl chyba tylko przypadek. Po około tygodniu problem powrocil i sie powtarza nie zawsze ale przewaznie na wolnych obrotach samochod dymi na bialo podczas jazdy wszystko jest dobrze. Korek oleju czysty nie robi sie maslo tak samo kolej plynu chlodzacego jest normalnie niebieski bez osadu. Auto przejechalo ostanio trase 1500 km i czasami przy postoju dymil jakies porady ? filtr czastek stalych niby wypalony 3% a wiec powinno byc w porzadku. Ogrzewanie działa
link do filmiku jak ten dym wyglada: " onclick="window.open(this.href);return false;
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
oleju nie przybywa?
moze uszczelki na pompkach siadly
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
Re: Biały dym na wolnych obrotach 1.9 bls
Właśnie olej wyglada normalnie uszczelki na pompkach byly wymieniane jakies 1,5 miesiaca temu wraz z wymiana 1 pompowtryskiwacza.Adamm pisze:oleju nie przybywa?
Sugerowali mi rowniez mozliwy problem z dpf, co myslisz o tym ? chociaz mysle ze po trasie powinno go przepalic.. turbina rowniez ciagnie. Aaa i jeszcze dymienie wystepuje gdy silnik sie nagrzeje gdzies do 60-70 stopni po odpaleniu wszystko jest w porzadku
- 21Golfista21
- Gadatliwa bestia
a nie ubywa oleju? może turbo popuszcza w wydech, nie zacina się zawór egr?
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=351409 nowy nabytek
to nie, że ja się boję prędkości to prędkość boi się mnie :D
a jak sprawdzic egr ? olej wyglada na rownym poziomie
Jednak wyglada ze oleju troche przybylo i mozliwe ze jest to ropa. Niby przez to ze dolalem tego do czyczenia wtryskiwaczy no nic dzisiaj zmienie olej i zobaczymy co dalej
Jednak wyglada ze oleju troche przybylo i mozliwe ze jest to ropa. Niby przez to ze dolalem tego do czyczenia wtryskiwaczy no nic dzisiaj zmienie olej i zobaczymy co dalej
https://drive.google.com/drive/folders/ ... sp=sharing" onclick="window.open(this.href);return false;
Ktos by mogl skomentowac te parametry ? brakuje jeszcze czegos ? mechanik twierdzi ze 2 i 3 wtryskiwacz pracuje zle , czytalem gdzies ze w 1.9 bls powinny byc dawki tylko ujemne co o tym sadzicie ?
Ktos by mogl skomentowac te parametry ? brakuje jeszcze czegos ? mechanik twierdzi ze 2 i 3 wtryskiwacz pracuje zle , czytalem gdzies ze w 1.9 bls powinny byc dawki tylko ujemne co o tym sadzicie ?
- 21Golfista21
- Gadatliwa bestia
egr najlepiej wyjmij i test elementów wyk. no i zmień mechanika
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=351409 nowy nabytek
Jutro zrobię test egr i wrzucę ta tabelkę a jakoś w weekend spróbuję go wyciągnąć21Golfista21 pisze:egr najlepiej wyjmij i test elementów wyk. no i zmień mechanika
Zdjecia z testu.
https://drive.google.com/drive/folders/ ... sp=sharing" onclick="window.open(this.href);return false; czyli wyglada w porzadku ? podczas testu dymil jak wsciekly silnik byl cieply po przejechaniu 20 km
a jak odniesc sie do tego ze po powrocie autostrada do domu i przejechaniu bez korkow przez miasto nie dymil w ogole ? ale na drugi dzien rano powtorka z rozrywki ?