[zestaw] co o tym sadzicie?
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- Kubus20
- VW Baron
- Kontakt:
Naprawdę jest takie dobre, tylko jest to już wiekowe radio i mogą z nim być problemy jak nie będzie z pierwszej ręki. Poza tym nie zobaczysz tam mp3.piotr2 pisze:ale te 7944 naprawde takie dobre w porownaniu do pionka?
A że jest dobre świadczy chociaż to, że jest to miedziany Deck.
Zeby Ci jeszcze bardziej zamieszać to kilka propozycji używanych bardzo dobrych radyjek.
Alpine 9812/9813/9815/7894/7903/7906
JVC KD SH99/SH909
To kilka godnych uwagi jednostek.
Teraz masz się dopiero nad czym zastanawiać
Kubus20, o kur... ale ich ceny tez ciekawe sa.czyli alpine gora nad pionereem?wiedzialem ze nieobedzie sie bez wzmaka na przod bo jesli przyjdzie monoblok to napedzajac przod z radyjka to moze nie bedzie slychac ich wcale,dobrze mysle?radio nie da rady napedzic przodu?teraz badz madry i koluj kase na wzmaka na przod
z serii 98** najłatwiej jeszcze dostać 9812, ale większość pisze, że wybrała by JVC
co do pieców to... tylko DLS, no ewentualnie Steg lub Xetec lub jakiegoś Genesisa, bo one też na mocy nie oszukują i może to zagrać (żadne infinity, żadne lanzary i inne wynalazki)
nie bądź w gorącej wodzie kąpany, tylko obserwuj allegro i znajdziesz tam DLSa w dobrej cenie (ewentualnie zapytaj użytownika KOMISARZC na allegro co ma ciekawego do sprzedania - nie zawsze ma wszystko wystawione )
PS
ewentualnie szukaj DLS A5 - ja mam i nie zamienie go na nic innego
co do pieców to... tylko DLS, no ewentualnie Steg lub Xetec lub jakiegoś Genesisa, bo one też na mocy nie oszukują i może to zagrać (żadne infinity, żadne lanzary i inne wynalazki)
nie bądź w gorącej wodzie kąpany, tylko obserwuj allegro i znajdziesz tam DLSa w dobrej cenie (ewentualnie zapytaj użytownika KOMISARZC na allegro co ma ciekawego do sprzedania - nie zawsze ma wszystko wystawione )
PS
ewentualnie szukaj DLS A5 - ja mam i nie zamienie go na nic innego
oto chodzi ze nie jestem dlatego walkuje ten temat a nie do sklepu i... a te stegi xetec,lub genesisa to jakie modele sa godne polecenia? dls moze bede mial jak facet nie sprzeda do konca miesiaca jesli poczeka gdyz wyjezdzam.Łuki pisze:nie bądź w gorącej wodzie kąpany
[ Dodano: Nie Paź 08, 2006 18:42 ]
http://www.allegro.pl/item132786413_jvc ... d_mp3.html o tym mowa mowicie lykac te radyjko?
- Kubus20
- VW Baron
- Kontakt:
piotr2, powiem Ci szczerze, że najlepiej to byłoby gdybyś ocenił, które radio chcesz *#cenzura#* je. Jest to trudne biorąc pod uwagę używane radia, których w sklepach już nie zobaczysz, ale tak byłoby najlepiej.
Co do JVC to ostatnio słyszałem, że SH99 lepsze od SH909, ale nie wiem ile w tym prawdy. A i szukaj go w czarnym kolorze, te są najładniejsze.
Ostatnio był taki na allegro za niecałe 600zł.
I wcale Alpinki 9812 bym nie odrzucał.
A jeżeli nie zależy Ci na mp3 i na wyglądzie radia, to tylko 7906 lub 7944.
Tylko musisz się liczyć z tym, że te modele marudzą z nagrywanymi i porysowanymi płytami. Poza tym trzebaby je sprawdzić porządnie osobiście przed kupnem.
Co do JVC to ostatnio słyszałem, że SH99 lepsze od SH909, ale nie wiem ile w tym prawdy. A i szukaj go w czarnym kolorze, te są najładniejsze.
Ostatnio był taki na allegro za niecałe 600zł.
I wcale Alpinki 9812 bym nie odrzucał.
A jeżeli nie zależy Ci na mp3 i na wyglądzie radia, to tylko 7906 lub 7944.
Tylko musisz się liczyć z tym, że te modele marudzą z nagrywanymi i porysowanymi płytami. Poza tym trzebaby je sprawdzić porządnie osobiście przed kupnem.
Kubus20, odsluchac mozna tylko nowe w sklepie raczej do uzywanych niemam dojscia na miejscu.a sprzedajacy daleko mieszkaja odemnie.wiec zdaje sie na opinie kogos innego (ciebie)alpine 9812 kosztuje 1300 ja mam na radyjko ok700zl duza roznica.jesli lykne po powrocie z delegacji tego dls to zostanie mi te 700zl nie wiecej.a musze myslec o wzmacniaczu na przod.
- Kubus20
- VW Baron
- Kontakt:
Sporo za dużo. W idealnym stanie za to radio używane możesz dać 900zł.piotr2 pisze:9812 kosztuje 1300
Na allegro trafiały się sztuki za 750zł.
Ale kusiłoby mnie to JVC SH99. Poczekaj, aż trafi się ładne w czarnym kolorze i spokojnie za 550-650zł je kupisz w super stanie, a podobo naprawdę ładnie grają.
Kubus20, haha moja propozycja taka.kupuje dlsa do suba narazie tego co mam.napewno zmieniam radyjko.potem kupuje jakiegos wzmaka na przod do 400-500zl.i jesli sinuslive beda graly slabo to je zmienie najwyzej karpiowego zona dostanie mniej a tak na marginesie czemu te subu pioneera tak zle oceniacie ona potrafia zatrzas autem?
[ Dodano: Nie Paź 08, 2006 23:03 ]
choc 3 propozycja jest ... jak kupie a3 to mooze kiedys powedruje na przod auta a tyl a6 ale nawet teraz nie mysle o tym.narazie sie modle aby facet w ciagu 10 dni nie sprzedal tego dlsa
[ Dodano: Nie Paź 08, 2006 23:03 ]
choc 3 propozycja jest ... jak kupie a3 to mooze kiedys powedruje na przod auta a tyl a6 ale nawet teraz nie mysle o tym.narazie sie modle aby facet w ciagu 10 dni nie sprzedal tego dlsa
- Kubus20
- VW Baron
- Kontakt:
piotr2, Tobie bardziej zależy na tym, żeby potrząsło porządnie autem, bo niewątpie, że Pionki to potrafią, a nam zależy najbardziej na tym, żeby rozróżnić każdy rodzaj basu, żeby gitara basowa grała jak gitara basowa, a stopka w perkusji tak jak stopka, a nie jedno wielkie buuu. Bas musi być maksymalnie kontrolowany i ja bynajmniej taki chciałbym mieć. Niestety na razie budżet nie pozwala.
Każdy inaczej słyszy i każdemu podoba się inny rodzaj brzmienia. Dlatego najlepiej odsłuchać sprzęt zanim się go kupi.
Każdy inaczej słyszy i każdemu podoba się inny rodzaj brzmienia. Dlatego najlepiej odsłuchać sprzęt zanim się go kupi.