[mk2] Fałszywe powietrze???????
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk2] Fałszywe powietrze???????
Witam
Mam problem z moim golfikiem 1.6 automat posiada wspomaganie kierownicy. gdy wężyk filtra powietrza(na zdjeciu zaznaczon na czerwono jest podłączony do klektora to na zimnym silniku gdy wrzuce D lub R to mi gasnie silnik. Na biegu P zgasnie jak skręce na maxa kierownice w prawo lub lewo. Gdy weżyk odłącze od kolektora to wszystko jest oki.
Prosze o pomysły dlaczego tak sie dzieje.
Mam problem z moim golfikiem 1.6 automat posiada wspomaganie kierownicy. gdy wężyk filtra powietrza(na zdjeciu zaznaczon na czerwono jest podłączony do klektora to na zimnym silniku gdy wrzuce D lub R to mi gasnie silnik. Na biegu P zgasnie jak skręce na maxa kierownice w prawo lub lewo. Gdy weżyk odłącze od kolektora to wszystko jest oki.
Prosze o pomysły dlaczego tak sie dzieje.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
tam w filtrze gdzie dochodzi ten węzyk masz chyba zawór który steruje poborem powietrza albo ciepłego albo zimnego , i to jest zawór podcisnieniowy , jak masz ten zawór uszkodzony to łapie lewe powietrze, tak mi sie wydaje bo w innych modelach ten zawór bywa na rurze ssącej przed filtrem a Ty masz chyba w filtrze
jak tam wychodzą 2 węzyki to jest do czujnika temperatury powietrza mi głównie chodzi o to jak Ci wychodzą gróbe rury co biorą powietrze
[ Dodano: 08 Paź 2006 09:26 ]
czy jest tam na tej gróbej taki jakby trójnik do którego dochodzi jeszcze jeden cienki wężyk i czy wychodzi jeszcze jedna gróba rura co idzie do osłony kolektora wydechowego
[ Dodano: 08 Paź 2006 09:35 ]
i powiedz jeszcze czy masz moze gaznik 2EE? jesli tak to jest filtr układu przewietrzania i on jest powiązany z potencjometrem przepustnicy
[ Dodano: 08 Paź 2006 09:26 ]
czy jest tam na tej gróbej taki jakby trójnik do którego dochodzi jeszcze jeden cienki wężyk i czy wychodzi jeszcze jedna gróba rura co idzie do osłony kolektora wydechowego
[ Dodano: 08 Paź 2006 09:35 ]
i powiedz jeszcze czy masz moze gaznik 2EE? jesli tak to jest filtr układu przewietrzania i on jest powiązany z potencjometrem przepustnicy
- Paweł Marek
- V.I.P.