Dłubiemy i swapujemy 1.8T
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Ah te cyrkowe popisy.
mk2 gti 2.0 16Vsc 4Motion viewtopic.php?f=160&t=252428" onclick="window.open(this.href);return false;
Just like It https://www.facebook.com/VW-Golf-Mk2-GT ... 101982262/" onclick="window.open(this.href);return false;
Just like It https://www.facebook.com/VW-Golf-Mk2-GT ... 101982262/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Nowicjusz
Wie ktoś gdzie w Polsce dostanę taki adapter http://store.blackforestindustries.com/ ... crbra.html ?
- darwaz
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: Dłubiemy i swapujemy 1.8T
Nie widziałem nigdzie takiego w PL ale myślę że dorobi Ci go z alu każdy tokarz jak mu dasz ori kolanko i podasz wymiary gwintu. A tak z ciekawości to po co Ci to? Dla wyglądu?RlyDontKnow pisze:Wie ktoś gdzie w Polsce dostanę taki adapter http://store.blackforestindustries.com/ ... crbra.html ?
-
- Nowicjusz
Dzięki, w takim razie będę musiał wybrać się do tokarza. I tak, głównie dla wyglądu.darwaz pisze:Nie widziałem nigdzie takiego w PL ale myślę że dorobi Ci go z alu każdy tokarz jak mu dasz ori kolanko i podasz wymiary gwintu. A tak z ciekawości to po co Ci to? Dla wyglądu?RlyDontKnow pisze:Wie ktoś gdzie w Polsce dostanę taki adapter http://store.blackforestindustries.com/ ... crbra.html ?
-
- Nowicjusz
Nie ma na aliexpress.To było pierwsze miejsce w którym szukałem takiego adapterakkkacper pisze:RlyDontKnow, zamow sobie na aliexpress, na pewno znajdziesz
Witam, wrzucam AGU 1.8t do dwójki, jak wyglada sprawa z pompa paliwa? Mam pompę z 180KM i bak z golfa 3. Jak podłączyć zasilanie do niej?
AarturR, nie bardzo rozumiem pytanie.. sa tezy albo cztery kable na krzyz, nie pamietam juz dokladnie.. z czego 2 do pompy to co tu trudnego do rozkminienia?
- darwaz
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Tak jak napisał kkkacper. 4 kable, 2 najgrubsze to plus i minus do zasilania pompy, dwa cieńsze to sygnał poziomu paliwa i indykator rezerwy. 2 grube są sterowane z przekaźnika pompy paliwa i cała filozofia.AarturR pisze:Witam, wrzucam AGU 1.8t do dwójki, jak wyglada sprawa z pompa paliwa? Mam pompę z 180KM i bak z golfa 3. Jak podłączyć zasilanie do niej?
- ADi997
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Jak był na gaźniku to nie ma ani wiązki ani przekaźnika ani sterowania przekaźnikiem, przynajmniej u mnie tak było.
Aktualne DupoVWozy:
Passat B5 3BG AWX
Golf MK2 APU+DEA
Jetta MK2 Coupe JP----->??
Projekt Golf MK2 na facebook.com/MyGolfMK2
Passat B5 3BG AWX
Golf MK2 APU+DEA
Jetta MK2 Coupe JP----->??
Projekt Golf MK2 na facebook.com/MyGolfMK2
Poprzedni silnik to 1.3NZ także wszystko już było. Czyli jak rozumiem, kupuję wtyczkę z kawałkiem wiązki lutuje i hula?
- darwaz
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
No ogólnie wszystkie swapy na tym polegają Kupujesz wiązki, otwierasz schematy, lutujesz i hula . Jeden pin z ECU steruje przekaźnikiem pompy, od przekaźnika 2 kable do pompy i tyle.AarturR pisze:Poprzedni silnik to 1.3NZ także wszystko już było. Czyli jak rozumiem, kupuję wtyczkę z kawałkiem wiązki lutuje i hula?
-
- Mały gagatek
- Auto: Golf VII GTI 2.0
- Silnik: CXCA
Witam.
Pytanie do kolegów którzy maja zamontowane oil catch tank w swoich 1.8T.
Jakiej średnicy brać wlot i wylot z oct ? Nie chcę aby coś dławiło "oddech"
Jakiej średnicy węże aby to wszystko połączyć dosyć sprawnie ( kruciak na pokrywie zaworowej i kruciak na "grzybku" przy tipie).
Jest tego tyle że nie mam pojęcia co kupić węże sylikonowe będę dawał.
Pozdrawiam.
Jakiej średnicy węże aby to wszystko połączyć dosyć sprawnie ( kruciak na pokrywie zaworowej i kruciak na "grzybku" przy tipie).
Pozdrawiam.
- darwaz
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Ja mam średnicę wlotów i wylotów identyczną jak wyjście z pokrywy zaworów. Węże silikonowe też średnicy idealnie pasującej na wyloty wszystkie. Tylko że ja sobie uspawałem taki zbiornik a nie kupowałem:Blu pisze:Witam.
Pozdrawiam.
Może nie wygląda pięknie ale działa 100 razy lepiej niż te chińskie pojemniczki. Dekielek na dole sobie odkręcam i wylewam jak się coś uzbiera, na razie sama wilgoć zostaje, oleju nie ma prawie nic.