[MK4] Problem z włącznikiem oświetlenia kabiny
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK4] Problem z włącznikiem oświetlenia kabiny
Witam serdecznie, niedawno nabyłem Golfika z 2000r. Ogólnie jestem bardzo zadowolony, jednak moje autko ma jedna wadę. Włącznik oświetlenia kabiny przy drzwiach kierowcy nie działa. Co gorsze, nie mogę go zlokalizować. Ten przy drzwiach pasażera działa doskonale i lampki sie zaświecaja bez problemu/ Ma ktos pojęcie gdzie ów włącznik się znajduje? Proszę o pomoc.
-
greg
-
greg
polecam poczytać np t http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=700343#700343 a zamke niestety z tego co kojarzę to będzie lepsza zabawa - nie mam na 100% pewności al etrzeba będzie demontować tapicerkę oraz całą tą płytę do której przykręcony jest zamek
[ Dodano: Sob Paź 07, 2006 11:25 pm ]
dodatkowo patrząc po instrukcji wskazane jest mieć tak specjalnie wygiety przyrząd - drut do zapinania jakiejś zawleczki
[ Dodano: Sob Paź 07, 2006 11:25 pm ]
dodatkowo patrząc po instrukcji wskazane jest mieć tak specjalnie wygiety przyrząd - drut do zapinania jakiejś zawleczki
-
greg
-
greg
Pewnie z kolejnym walniętym zamkiem?greg pisze:za 300 to ja cały panel z zamkiem centralnym i elektryczną szybą kupię
Skoro brzęczyk od świateł piszczy to zamek masz dobry.Tomalka pisze:brzeczyk swiatel piszczy, a swiatlo zapala sie przy otwarciu drzwi pasazera... moze jest szansa ze to nie to?
Uszkodzona dioda!
-
greg
z góry zakłądasz że musi być zepsute? nie wiem - pewnie że najlepiej tylko w ASO (chociaz wiem że w Wielkoposlce był jakiś co montował z rozbitych jako nowe ale co tam) nie każdego stać - godzina pracy w ASO też kosztuje, dodatkowo trzeb amieć czas żeby jechac się umóić i czekać na naprawienie - gdybym z każdą rzeczą (czytaj pierdółką) jeździl do ASO bo tak lepiej to dzisiaj bym chyba jeździł lanosem bo tanio, stać cię ok - kogo nie stać to pyta lub ryzykuje - typowo - brat stłukł lusterko elektryczne podgrzewane - miał kupić w ASO i tam zamontować czy lepiej jak ja kupiłem przez allegro i zamontowałem? to samo jest w tym przypadku. Albo lepiej - robię w tej chwili podgrzewanie foteli w mk4 - w ASO powiedzieli ze koszt wiązki - zapomnij - wię zrobię ją sobie sam i czy też inni mają jechać do ASO? a tak to zrobię, zrobię fotki ,opisze i ktoś kiedyś jak będzie potrzebował to skorzysta zamiast dać zarobić(czytaj zedrzeć skórę z człowieka) w serwisie.kiss pisze:Pewnie z kolejnym walniętym zamkiem?
Dam ci jeszcze jeden przykład - kumpel często korzysta z ASO i za to zamontowano mu elektrykę szyb - wiesz jak? zamiast korbki ma wystające takie trapezy z przełącznikami od mk3 - kaszana...
greg, Zgadzam się z Tobą
Chodzilo mi tylko o to ze niełatwo jest naprawić krańcówke zamka
[ Dodano: 08 Paź 2006 00:15 ]
Chodzilo mi tylko o to ze niełatwo jest naprawić krańcówke zamka
[ Dodano: 08 Paź 2006 00:15 ]
tutaj kolega ladnie to opisal: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... 03abec17e8Tomalka pisze:jaka dioda? mozesz cos wiecej na ten temat?
-
greg
kiss, ok czyli Cię nie zrozumiałem - sorry ze się uniosłem ale już kilka osób doradzało - ASO - po prostu najpierw trzebas próbować - być może rady pomogą - widzisz - np pomogłeś pisząc o diodzie - czego j ani ewiedziałe, ale dzięki tym rozważaniom Tomalka, nie bedzie musiał kupować zamka, demontować drzwi itd.
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer

hahahahagreg pisze:kumpel często korzysta z ASO i za to zamontowano mu elektrykę szyb - wiesz jak? zamiast korbki ma wystające takie trapezy z przełącznikami od mk3 - kaszana...
A w jakim ASO? Może w Ru***ku?? Wujaszek kupił kilka lat temu noewgo MK4 (2001 rok chyba) i nie odpowiadały mu szyby na korbki i kazali mu przyjechać jeszcze raz. I ma elektryczne.
Jak to zobaczylem... dziwny odstający plastik, na którym są zamontowane 2 śmieszne, duże UNIWERSALNE przyciski (totalnie akcesoryjne). Plastik przypomina ten, w którym osadza się zegary tuningowe na słupkach szyby (przyciski są jeden pod drugim)
NIGDY ASO NIGDYYYYYY
Czytałem w Motorze rok temu artykuł jak potrafią ludzi w ***** robic:
-przebieg 20 tys km i wymienili kobiecie bębny tył (Matiz),
-ukradli rozpórkę w Felicii
-NAGMINNIE wlewają więcej oleju niż wejdzie (podliczyli w gazecie, że dobrze prosperujący serwis w Wawie jest w stanie TYLKO na takim czymś zarobić 80 tys zł rocznie!!!). Gościowi, który pisał do gazety wlali 2-3 krotnie za każdym razem przepraszali że pomyłka jak się darł o to.
-wymienili automat w Accordzie na nowy (w rzeczywistości z giełdy)
-przypadek znajomego: "wymienili" prawie nowe opony na identyczne (prawie łyse)
Dziękuję za ASO
a taka:Tomalka pisze:jaka dioda? mozesz cos wiecej na ten temat?
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... +ta%B6m%B1
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... +zdj%EAcie
Wejdź w te 2 linki i tam masz na fotkach co i jak należy zrobić, żeby Cię to kosztowało mniej jak 10 zł
Słuchaj!! Tam masz ASO, weź jedź i się dowiedz, napiszesz nam na forum Myślę, że każdy chcial by się dowiedzieć.
Powodzenia w samodzielnej wymianie