[MK4] Problem z włącznikiem oświetlenia kabiny

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Tomalka
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

[MK4] Problem z włącznikiem oświetlenia kabiny

Post autor: Tomalka » sob paź 07, 2006 23:04

Witam serdecznie, niedawno nabyłem Golfika z 2000r. Ogólnie jestem bardzo zadowolony, jednak moje autko ma jedna wadę. Włącznik oświetlenia kabiny przy drzwiach kierowcy nie działa. Co gorsze, nie mogę go zlokalizować. Ten przy drzwiach pasażera działa doskonale i lampki sie zaświecaja bez problemu/ Ma ktos pojęcie gdzie ów włącznik się znajduje? Proszę o pomoc.

greg

Post autor: greg » sob paź 07, 2006 23:06

mamy pojęcie - dzisiaj o tym już było - włącznik a raczej sygnał o otwarciu drzwi jest w zamku drzwi - trzeb aniestety rozbierać i wymiana

Tomalka
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Tomalka » sob paź 07, 2006 23:10

a ciężko sie rozbiera ten zamiek? Jaki tam jest klucz? Jakies gwiazdki, czy standart? Dzięki za pomoc

greg

Post autor: greg » sob paź 07, 2006 23:15

polecam poczytać np t http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=700343#700343 a zamke niestety z tego co kojarzę to będzie lepsza zabawa - nie mam na 100% pewności al etrzeba będzie demontować tapicerkę oraz całą tą płytę do której przykręcony jest zamek

[ Dodano: Sob Paź 07, 2006 11:25 pm ]
dodatkowo patrząc po instrukcji wskazane jest mieć tak specjalnie wygiety przyrząd - drut do zapinania jakiejś zawleczki

Awatar użytkownika
kiss
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: kiss » sob paź 07, 2006 23:25

To że dobierzesz się do zamka nic Ci nie da.
Zapraszam do ASO. Zamek 200zl
Razem z wymianą 300

greg

Post autor: greg » sob paź 07, 2006 23:29

kiss pisze:To że dobierzesz się do zamka nic Ci nie da.
Zapraszam do ASO. Zamek 200zl
Razem z wymianą 300
za 300 to ja cały panel z zamkiem centralnym i elektryczną szybą kupię

Tomalka
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Tomalka » sob paź 07, 2006 23:30

a napewno jest to ten czujnik? brzeczyk swiatel piszczy, a swiatlo zapala sie przy otwarciu drzwi pasazera... moze jest szansa ze to nie to?

greg

Post autor: greg » sob paź 07, 2006 23:34

Tomalka pisze:moze jest szansa ze to nie to?
jest duża szansa że to nie to bo brzęczyk jest sprzężony włąsnie z tym samym

Awatar użytkownika
kiss
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: kiss » sob paź 07, 2006 23:45

greg pisze:za 300 to ja cały panel z zamkiem centralnym i elektryczną szybą kupię
Pewnie z kolejnym walniętym zamkiem?
Tomalka pisze:brzeczyk swiatel piszczy, a swiatlo zapala sie przy otwarciu drzwi pasazera... moze jest szansa ze to nie to?
Skoro brzęczyk od świateł piszczy to zamek masz dobry.
Uszkodzona dioda!

Tomalka
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Tomalka » sob paź 07, 2006 23:57

jaka dioda? mozesz cos wiecej na ten temat?

greg

Post autor: greg » ndz paź 08, 2006 00:01

kiss pisze:Pewnie z kolejnym walniętym zamkiem?
z góry zakłądasz że musi być zepsute? nie wiem - pewnie że najlepiej tylko w ASO (chociaz wiem że w Wielkoposlce był jakiś co montował z rozbitych jako nowe ale co tam) nie każdego stać - godzina pracy w ASO też kosztuje, dodatkowo trzeb amieć czas żeby jechac się umóić i czekać na naprawienie - gdybym z każdą rzeczą (czytaj pierdółką) jeździl do ASO bo tak lepiej to dzisiaj bym chyba jeździł lanosem bo tanio, stać cię ok - kogo nie stać to pyta lub ryzykuje - typowo - brat stłukł lusterko elektryczne podgrzewane - miał kupić w ASO i tam zamontować czy lepiej jak ja kupiłem przez allegro i zamontowałem? to samo jest w tym przypadku. Albo lepiej - robię w tej chwili podgrzewanie foteli w mk4 - w ASO powiedzieli ze koszt wiązki - zapomnij - wię zrobię ją sobie sam i czy też inni mają jechać do ASO? a tak to zrobię, zrobię fotki ,opisze i ktoś kiedyś jak będzie potrzebował to skorzysta zamiast dać zarobić(czytaj zedrzeć skórę z człowieka) w serwisie.
Dam ci jeszcze jeden przykład - kumpel często korzysta z ASO i za to zamontowano mu elektrykę szyb - wiesz jak? zamiast korbki ma wystające takie trapezy z przełącznikami od mk3 - kaszana...

Awatar użytkownika
kiss
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: kiss » ndz paź 08, 2006 00:12

greg, Zgadzam się z Tobą
Chodzilo mi tylko o to ze niełatwo jest naprawić krańcówke zamka

[ Dodano: 08 Paź 2006 00:15 ]
Tomalka pisze:jaka dioda? mozesz cos wiecej na ten temat?
tutaj kolega ladnie to opisal: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... 03abec17e8

greg

Post autor: greg » ndz paź 08, 2006 00:29

kiss, ok czyli Cię nie zrozumiałem - sorry ze się uniosłem ale już kilka osób doradzało - ASO - po prostu najpierw trzebas próbować - być może rady pomogą - widzisz - np pomogłeś pisząc o diodzie - czego j ani ewiedziałe, ale dzięki tym rozważaniom Tomalka, nie bedzie musiał kupować zamka, demontować drzwi itd.

Awatar użytkownika
Grzesiekk1982
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: Grzesiekk1982 » ndz paź 08, 2006 01:36

greg pisze:kumpel często korzysta z ASO i za to zamontowano mu elektrykę szyb - wiesz jak? zamiast korbki ma wystające takie trapezy z przełącznikami od mk3 - kaszana...
hahahaha
A w jakim ASO? Może w Ru***ku?? Wujaszek kupił kilka lat temu noewgo MK4 (2001 rok chyba) i nie odpowiadały mu szyby na korbki i kazali mu przyjechać jeszcze raz. I ma elektryczne.
Jak to zobaczylem... dziwny odstający plastik, na którym są zamontowane 2 śmieszne, duże UNIWERSALNE przyciski (totalnie akcesoryjne). Plastik przypomina ten, w którym osadza się zegary tuningowe na słupkach szyby (przyciski są jeden pod drugim) :D
NIGDY ASO NIGDYYYYYY
Czytałem w Motorze rok temu artykuł jak potrafią ludzi w ***** robic:
-przebieg 20 tys km i wymienili kobiecie bębny tył (Matiz),
-ukradli rozpórkę w Felicii
-NAGMINNIE wlewają więcej oleju niż wejdzie (podliczyli w gazecie, że dobrze prosperujący serwis w Wawie jest w stanie TYLKO na takim czymś zarobić 80 tys zł rocznie!!!). Gościowi, który pisał do gazety wlali 2-3 krotnie za każdym razem przepraszali że pomyłka jak się darł o to.
-wymienili automat w Accordzie na nowy (w rzeczywistości z giełdy)
-przypadek znajomego: "wymienili" prawie nowe opony na identyczne (prawie łyse)
Dziękuję za ASO :)
Tomalka pisze:jaka dioda? mozesz cos wiecej na ten temat?
a taka:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... +ta%B6m%B1
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... +zdj%EAcie

Wejdź w te 2 linki i tam masz na fotkach co i jak należy zrobić, żeby Cię to kosztowało mniej jak 10 zł :bigok: . Ciekawe ile w ASO by rzeczy wymienili i ile za to policzyli :D :hmm:
Słuchaj!! Tam masz ASO, weź jedź i się dowiedz, napiszesz nam na forum Myślę, że każdy chcial by się dowiedzieć.

Powodzenia w samodzielnej wymianie :)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”