Witam,
Mam problem z el. szybą tylną za kierowcą. Odkąd kupiłem auto ta szyba nie działała jednak wczoraj się za nią wziąłem i okazało się że był urwany tylko pin plusowy w złączu w słupku wymieniłem go i wszystko działało aż do teraz.
Po umyciu auta i odczekaniu aż wyschnie przejechałem metr i otworzyłem wszystkie drzwi i wtedy szyba opuściła się i teraz nie chcę się podnieść, tak jakby ciągle był wciśnięty przycisk opuszczania. Przeglądałem już całe okablowanie wraz z kostkami w drzwiach aż do środka słupka i nigdzie nie było widać żeby było mokre. Silniczek też suchy. Domykanie z kluczyka nie pomogło. Silniczek od szyberdachu odłączony.
Czy jest możliwość odłączenia zasilania i chociaż jakiegoś ręcznego zamknięcia tej szyby?
Pozdrawiam.
Ref,
Auto postało z odłączonym akumulatorem pół godziny w słońcu z otwartymi drzwiami i szyba na nowo zaczęła działać czyli raczej coś zamokło, tylko gdzie?
W drzwiach i słupku było sucho. Gdzie jeszcze mogła dostać się woda? Wiem że szyberdach mi delikatnie przecieka czy to mogło być przyczyną ?
Patenty na ręczne zamknięcie szyby dalej miło widziane
El. szyba sama się otwiera.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
po demontażu silniczka można zamknąć ręcznie...KubaSS97 pisze:Czy jest możliwość odłączenia zasilania i chociaż jakiegoś ręcznego zamknięcia tej szyby?
z opisu nie wynika aby szyba się sama otwierala a raczej przestawała działać...ja bym sprawdził czy silniczek w ogole ma zasilanie kiedy problem wystepuje
Zasilanie ma bo po wciśnięciu przycisku zamykania ona się nie rusza ale słychać w silniczku takie stuknięcie, takie samo jest w każdej szybie jak już jest maksymalnie otwarta albo zamknięta. Po prostu jak zaczyna się jej to dziać to tak jakby był ciągle był wciśnięty przycisk zamykania bo aż silniczek się grzeje.
- Mavrick
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Slychac przekaznik ale moze byc gdzies przerwa pomiedzy przekaznikiem a silniczkiem. Najlepiej wyciagnij mechanizm i zobacz jak wyglada plytka od sliniczka. Jezeli dostaje sie do niej woda to bedziesz widzial zasniedzialem elementy.KubaSS97 pisze:Zasilanie ma bo po wciśnięciu przycisku zamykania ona się nie rusza ale słychać w silniczku takie stuknięcie