Bagnet oleju, gdzie jest max?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- beRRo
- Użytkownik
- Silnik: AKL
- Kontakt:
Pytanie gdzie tu jest maximum na tym bagnecie? miara to te prążki czy zakończenia załamane? bo wychodzi że mam pół na pół
Po to jest te radełkowanie na powierzchni aby było wiadomo gdzie max a gdzie min.
- beRRo
- Użytkownik
- Kontakt:
Skąd ta pewność? Za mała rozbieżność jest w tym rałdełkowatym miejscu. Raczej max to zagiecie bagnetu... Chyba że się mylę
- pinstonvw
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Znalazłem dwa oznaczenia:
Pierwsze zdjęcie pochodzi z książki Vw Passat, drugie zaś Bora Golf. Interpretuj jak chcesz. Olej ma się znajdować w radełkowanym polu.
Pierwsze zdjęcie pochodzi z książki Vw Passat, drugie zaś Bora Golf. Interpretuj jak chcesz. Olej ma się znajdować w radełkowanym polu.
...
- beRRo
- Użytkownik
- Kontakt:
Dziękuję za katalogowa odpowiedz, nawet powiedziane jest że między max a min to 0.5l a nie 1l jak to większość wmawia.
Witam.
Max jest na pewno na "radełkowaniu".
Sprawdziłem organoleptycznie w swoim ajm-ie, że kiedy przelałem olej auto zachowywało się podejrzanie. Jak jechałem to wszystko ok ale na postoju auto pyrkało na wolnych obrotach i pojawiała się chmura dymu z wydechu i czuć było spalonym olejem. Najpierw myslałem ze turbo, potem ze odma , byli tacy co mówili ze wtryski leją, już załamałem się ze przedmuchy silnik ma bo to się działo jak był rozgrzany dobrze, aż pewnego dnia wk...łem sie i ściągnąłem 0,5 l oleju, do zaznaczonego miejsca( wcześniej było aż ponad zgięcie) i od tej pory spokój z dymieniami, także jest na bank tak jak piszecie.
Pozdr
Max jest na pewno na "radełkowaniu".
Sprawdziłem organoleptycznie w swoim ajm-ie, że kiedy przelałem olej auto zachowywało się podejrzanie. Jak jechałem to wszystko ok ale na postoju auto pyrkało na wolnych obrotach i pojawiała się chmura dymu z wydechu i czuć było spalonym olejem. Najpierw myslałem ze turbo, potem ze odma , byli tacy co mówili ze wtryski leją, już załamałem się ze przedmuchy silnik ma bo to się działo jak był rozgrzany dobrze, aż pewnego dnia wk...łem sie i ściągnąłem 0,5 l oleju, do zaznaczonego miejsca( wcześniej było aż ponad zgięcie) i od tej pory spokój z dymieniami, także jest na bank tak jak piszecie.
Pozdr
- beRRo
- Użytkownik
- Kontakt:
Olej dolany wchodzi 0.5l na tym polu randelkowanym. Dolalem trzy setki bo minimum nie było. Jednak błędna teoria głosi że to litr przestrzeni. A do zagiecia od zagiecia jest poziom pole randelkowate to norma oleju bez konieczności zmiany pod czujnym okiem względu.
Dzisiaj wymieniałem olej + filtr , weszło książkowo 4 l i jest miedzy polem radełkowanym a górnym zgięciem