łatwiej kupić ten ze spręzynąGwiazdor pisze:Kurcze a już myślałem, że żeby zalać ten napinacz to musi to być miesiąc z literą C w nazwie, gdzie księżyc musi być w pełni a średnia temp. z ostatnich 7 dni to 21,7 stopnia C.
vr6 w mk2 ????
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- dawid018
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
vr6 w mk2 ????
obecne mkII by dawid018
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3081850#3081850
BYŁE MK2 by dawid018-wszystkie foto na I str.
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=63413
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3081850#3081850
BYŁE MK2 by dawid018-wszystkie foto na I str.
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=63413
- klintonMK2
- Gadatliwa bestia
vr6 w mk2 ????
Ciężko dobrze napełnić ten napinacz, bo za dużo oleju doprowadza do zbyt mocnego napięcia, a zbyt mało to tak jakby w ogóle nie wlewać. Składałem już nie raz na pustym napinaczu i bez problemów, i tak zawszę kręcę chwilę rozrusznikiem z odpiętym kompem żeby wszystko się ponapełniało olejem i po odpaleniu jest git. Zgodnie ze sztuką ten napinacz napełnia się tak, że wkłada się go do pojemniczka z olejem w pozycji wciśniętej i puszcza już w oleju (jeśli sam nie "odbije" i tym samym nie naciągnie oleju, trzeba palcami powoli wysuwać tłoczek, byle nie za daleko, żeby go nie wyjąć całkiem) ogólnie zasada napełniania taka jak napełnianie strzykawki
vr6 w mk2 ????
Od jakiego silnika jest ta FBL?
Mój mk2 z VR6 TURBO pod maską http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=372052
MK1 robi się viewtopic.php?f=86&t=540709" onclick="window.open(this.href);return false;
w12 na codzień
MK1 robi się viewtopic.php?f=86&t=540709" onclick="window.open(this.href);return false;
w12 na codzień
- el Kozako
- Forum Master
vr6 w mk2 ????
Panowie 2 pytanka
1. wiązka z MKII 90r 1.3 na wtrysku spasi z licznikiem i manetkami (mfa i w ogóle) z mkIII vr6 ??? bo najprawdopodobniej bedę miał właśnie taki zestaw:
silnik + wiązka silnika i komp passak b3 + wiązka wewn. i skrzynka bezp. w/w MKII + licznik i manetki Golf MKIII vr6
2. nie chcę klepać podłużnicy i wolę stoczyć koło - silnik starego typu z - jak mi się wydaje litym kołem pasowym, bo nowsze ma tą gumę jak przy dieslach - czy można je bezpiecznie oddać do toczenia bez wyrzutów sumienia i co należy zebrać ??? rant czy to koło na grubości ????
Z góry dziękuję za podpowiedzi i kajam się za nie użycie "szukajki"
1. wiązka z MKII 90r 1.3 na wtrysku spasi z licznikiem i manetkami (mfa i w ogóle) z mkIII vr6 ??? bo najprawdopodobniej bedę miał właśnie taki zestaw:
silnik + wiązka silnika i komp passak b3 + wiązka wewn. i skrzynka bezp. w/w MKII + licznik i manetki Golf MKIII vr6
2. nie chcę klepać podłużnicy i wolę stoczyć koło - silnik starego typu z - jak mi się wydaje litym kołem pasowym, bo nowsze ma tą gumę jak przy dieslach - czy można je bezpiecznie oddać do toczenia bez wyrzutów sumienia i co należy zebrać ??? rant czy to koło na grubości ????
Z góry dziękuję za podpowiedzi i kajam się za nie użycie "szukajki"
R.I.P. CzarnyCzarnuch
R.I.P. PiaskowyCzarnuch
Third MKII in progress - jurney to the vr6
viewtopic.php?f=87&t=565756
R.I.P. PiaskowyCzarnuch
vr6 w mk2 ????
el Kozako, potrzebujesz wiazke od mfa i wiazke licznika.. wiazka od mfa spasi kazda, roznia sie jedynie pinoutem, wiec najwyzej sobie poprzepinasz piny.. co do wiazki licznika to samo, pinouty roznily sie miedzy soba, ale to kwestia poprzepinania badz dolozenia kabelkow, takze kwestia tego czy chce Ci sie grzebac czy wolisz podpiac gotowe.. jak chcesz stoczyc kolo na grubosci, skoro ono sporo szersze niz potrzeba nie jest, stocz rant i tyle..
vr6 w mk2 ????
polecam kolo od nowszego vr6 24v 6pk i problem z glowy
Mój mk2 z VR6 TURBO pod maską http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=372052
w12 na codzień
w12 na codzień
- el Kozako
- Forum Master
vr6 w mk2 ????
kkkacper Dziku VR6 DZIĘKUJĘ PANOM
Ostatnio zmieniony ndz wrz 11, 2016 12:16 przez el Kozako, łącznie zmieniany 1 raz.
R.I.P. CzarnyCzarnuch
R.I.P. PiaskowyCzarnuch
R.I.P. PiaskowyCzarnuch
vr6 w mk2 ????
tez ma i go sie zbiera na tokarce do wysokosci grzebienia na tym wlasnie kole ,ew. mozna troche go wiecej zostawic ,zalezy ile jest miejsca
GOLF MK4 R32 OEM - niuu car
AUDI R$4 B5 ,Big Brake rs6 C7 390mm,Wagner,BC Racing...-family car
AUDI S3 8L ABT IMOLA YELLOW BAM-wife car
MK2 R32 4Motion ,Rallye?
MK2 R32 4Motion ,Rallye?
- PAPAYOS
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
vr6 w mk2 ????
Hejka panowie i panie...
Potrzebuję na gwałt numeru sterownika, który byłby kompatybilny z VR6, AAA, na aparacie zapłonowym lata 91-93.
Mam sterownik 021 906 258D i z końcówką A. Ale ani jeden ani drugi nie gada.
Przepływka na 6 pinach, i krokowiec na przewodnie.
Sprawa jest dosyć pilna.
Pozdrawiam
PAPAYOS
Potrzebuję na gwałt numeru sterownika, który byłby kompatybilny z VR6, AAA, na aparacie zapłonowym lata 91-93.
Mam sterownik 021 906 258D i z końcówką A. Ale ani jeden ani drugi nie gada.
Przepływka na 6 pinach, i krokowiec na przewodnie.
Sprawa jest dosyć pilna.
Pozdrawiam
PAPAYOS
https://www.facebook.com/pages/Cthulhu/369766173200313
- el Kozako
- Forum Master
Re: vr6 w mk2 ????
A pasek nie bedzie zlatal, bo mysle ze po cos jednak ten kolniez jest???? A nie chce klepac podluznicy16vg60 pisze:tez ma i go sie zbiera na tokarce do wysokosci grzebienia na tym wlasnie kole ,ew. mozna troche go wiecej zostawic ,zalezy ile jest miejsca
R.I.P. CzarnyCzarnuch
R.I.P. PiaskowyCzarnuch
R.I.P. PiaskowyCzarnuch
vr6 w mk2 ????
nie bedzie zlatał ,w r32 tak mam i smiga ,ew. tak jak pisalem zobacz ile tam jest miejsca i zostaw troche tego kołnierza ponad grzebień ,co by spać spokojnie
GOLF MK4 R32 OEM - niuu car
MK2 R32 4Motion ,Rallye?
MK2 R32 4Motion ,Rallye?