Problem z czujnikiem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z czujnikiem
Witam jestem tutaj nowy i mam problem gdzie moze byc czujnik liczb obrotów wału korbowego w silniku 1.4 16V APE. Wie ktoś z was ?
Problem z czujnikiem
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Re: Problem z czujnikiem
Wał korbowy jest na dole silnika i tam bym szukał tego czujnika. To, co zaznaczyłeś jest to czujnik położenia wałka rozrządu - G40.
Problem z czujnikiem
Kurde szukałem wczoraj ale znalazłem pod kolektorem ssący jeden czujnik ale raczej to był stukowy. Najlepiej jak by było zdjęcie silnika od tyłu to wtedy by wiedział gdzie jest ale nie mogę znaleźć
Problem z czujnikiem
Jak znalazłeś stukowy to teraz szukaj obok na kołnierzu bloku silnika tam gdzie łączy się ze skrzynią biegów. Jest takie jakby okienko. Jak patrzysz na zdjęciu powyżej to będzie po lewej stronie pod przepustnicą.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Problem z czujnikiem
zlokalizować się da...ale czy coś więcej zrobisz?
viewtopic.php?t=156778" onclick="window.open(this.href);return false; - tu masz foto
viewtopic.php?t=156778" onclick="window.open(this.href);return false; - tu masz foto