nr. pompowtryskiwaczy montowanych we wszystkich PD mkIV
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam
Szukajka nie pomogła. Potrzebuje coś w postaci listy, kompedium na temat konkretnych nr, PD które występowały w mk IV. Z tego co wiem w mkIV PD było w wersji 100 km, 115 km, 130 km oraz 150 km. Jeśli posiadacie wiedzę lub jakąś tebelę jaka pompka o jakim nr. dedykowana była do danego motoru będę wdzięczny za takie info. Jest to mi bardzo potrzebne z uwagi na to, że w moim AJM wcześniejszy właściciel pomieszał trochę i są różne pompki z różnych motorów ale muszę wiedzieć jakie były numery aby dojśc do tego z jakich motorów one pochodzą
Będe wdzięczny za jakąś pomoc
Szukajka nie pomogła. Potrzebuje coś w postaci listy, kompedium na temat konkretnych nr, PD które występowały w mk IV. Z tego co wiem w mkIV PD było w wersji 100 km, 115 km, 130 km oraz 150 km. Jeśli posiadacie wiedzę lub jakąś tebelę jaka pompka o jakim nr. dedykowana była do danego motoru będę wdzięczny za takie info. Jest to mi bardzo potrzebne z uwagi na to, że w moim AJM wcześniejszy właściciel pomieszał trochę i są różne pompki z różnych motorów ale muszę wiedzieć jakie były numery aby dojśc do tego z jakich motorów one pochodzą
Będe wdzięczny za jakąś pomoc
różnica polega na nr katalogowychpelton1985 pisze:no właśnie, ja robię przymiarki do zakupu pompek od 150 ps, wszyscy mówią o pomkach o oznaczeniu AL, moje pytanie brzmi: czy wszyscy nazywają je AL bo tak łatwiej uśrednić nazewnictwo czy jednak jest jakaś różnica?
numery z X zamawiasz oddając stary do ASO i płacisz koło 2300
numery bez X płacisz 3800 starego nie musisz oddawać
obie części mogą posiadać identyczne numery katalogowe na sobie
dodam że X na nich nigdy nie ma
Ostatnio zmieniony czw lis 05, 2009 21:25 przez karlos, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: nr. pompowtryskiwaczy montowanych we wszystkich PD mkIV
Ja znalazłem coś takiego, katalog więc chyba można się tym sugerować:
http://e-diesel.pl/index.php?cat_id=32& ... &sort=prod" onclick="window.open(this.href);return false;
Ja oryginalnie mam 038 130 073 AJ, według katalogu powyżej pompowtrysk który będzie pasował to:
POMPOWTRYSKIWACZ 0 986 441 506:
VW 038 130 073 AJ
VW 038 130 073 P
VW 038 130 073 J
VW 038 130 079 CX
VW 038 130 079 C
Czy to oznacza, że wszystkie mumery można stosować zamiennie ze sobą bez żadnych ingerencji w soft po zamontowaniu? Pozdro
http://e-diesel.pl/index.php?cat_id=32& ... &sort=prod" onclick="window.open(this.href);return false;
Ja oryginalnie mam 038 130 073 AJ, według katalogu powyżej pompowtrysk który będzie pasował to:
POMPOWTRYSKIWACZ 0 986 441 506:
VW 038 130 073 AJ
VW 038 130 073 P
VW 038 130 073 J
VW 038 130 079 CX
VW 038 130 079 C
Czy to oznacza, że wszystkie mumery można stosować zamiennie ze sobą bez żadnych ingerencji w soft po zamontowaniu? Pozdro
pompki z x sa to pompki po regeneracji fabrycznej kupowane w aso tak jak kolega karlos, napisał
pelton, do swego silnika możesz wsadzic jakie chcesz pompki+korekta bip u tunera i masz zapier^&*-a
pelton, do swego silnika możesz wsadzic jakie chcesz pompki+korekta bip u tunera i masz zapier^&*-a
Fahoo, ale zrobiliście odkop z 2009 roku, czytamy uważnie ... zapie%$%@$# już miałem z AL'kami...
pelton, spoko ale takie pytania dostaje na pw czesto wiec sobie moze ktos znajdzie odpowiedz na nurtujace go pytania
A jeśli interesuje kogoś wymiana bez korekcji bipów jedynie "plug and play" to jest tak jak według katalogu, czy można zamontować tylko o identycznym numerze?
Nie każdy ma czas, chęci i pieniądze, żeby po kupnie pompek jeżdzić jeszcze po tunerach. Temat odgrzebany, ale warto chyba wszystko wyjaśnić, bo po co zakładać nowy temat. Pozdro
Nie każdy ma czas, chęci i pieniądze, żeby po kupnie pompek jeżdzić jeszcze po tunerach. Temat odgrzebany, ale warto chyba wszystko wyjaśnić, bo po co zakładać nowy temat. Pozdro
nie mozna stosować zamienie tak p&p sa pewne zasady okreslone przez katalog
np pompki AL mozna zamienić na AA
Jak komuś jest potrzebny katalog pompowtryskiwaczy to pojawił się nowy bardzo szczegółowy. Jest wszystko z numerami oryginału boscha, moc, oznaczenie silników. link na głównej stronie boscha http://www.regeneracja-pompowtryskiwacz ... olkswagen/. Wcześniej nikt nie udostępniał takiego katalogu.
A do golfa mkIV jakie mozna zalozyc silnik ajm beda pasowac z auy ?? bo juz czytam i caly czas sprzeczne info ....Fahoo pisze:nie mozna stosować zamienie tak p&p sa pewne zasady okreslone przez katalog
gdzie mozna znalesc ten katalog zamiennosci wtryskiwaczy ??